r
Nosalty Logó

Rántott karfiol alaprecept

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnal Stefi
Rántott karfiol alaprecept
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A karfiolhoz

A szószhoz

Összesen 1047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A karfiolhoz

A szószhoz

Összesen 3146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A karfiolhoz

A szószhoz

Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7424.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    4954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    948 micro
Összesen 3146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A szószhoz

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A karfiolt megtisztítjuk, leveleit letörjük, torzsáját kivágjuk, rózsáira szedjük. A nagyobb rózsákat érdemes, kettőbe vagy négybe vágni.
  2. Egy fazékban kb. 2-3 litert vizet teszünk fel forrni amit 1 tk sóval ízesítünk. A forrástól számítva kb. 15 perc alatt félpuhára főzzük a karfiolrózsákat.
  3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal óvatosan kipecázzuk őket, és kb. 2 l jéghideg vízbe dobjuk.
  4. A lisztet egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, pirospaprika, fokhagymapor) A tojásokat egy tálba ütjük és felverjük, előkészítjük a zsemlemorzsát is.
  5. Először lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatjuk a karfiolrózsákat. Egyszeri panírozás is elegendő, de ha igazán ropogós végeredményt szeretnénk, akkor érdemes duplán panírozni - ez esetben a tojás és zsemlemorzsa fázist kell kétszer ismételni.
  6. Ezután bő olajban aranybarnára sütjük a karfiolt.

A szószhoz

  1. A tejfölbe belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot és a petrezselymet. A szósz egyébként bármilyen fűszerrel, zöldfűszerrel működik, ki hogy szereti.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 216
  • Össznézettség: 81320
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 12.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akiknek kicsit elegük lett a túlgondolt ételekből, és ennének valami klasszikust.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Rántott karfiol alaprecept
Hajnal Stefi 15 recept

A karfiol energiatartalma alacsony, szénhidráttartalma csekély, ezért itt a remek alkalom hogy kirántsuk bő olajban. Lehet, hogy nem túl diétás, de olyan finom!

Hozzávalók

A karfiolhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...