Rakott zserbó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
46g tojás58 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A diós tésztához
-
25g margarin179 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
33g dió218 kcal
-
6 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
46 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
Összesen
949
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A diós tésztához
-
150g margarin1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
Összesen
5694
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
15.9g tojás20 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
A diós tésztához
-
8.7g margarin62 kcal
-
11.5g porcukor45 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
5.8g tejföl11 kcal
-
9.2g tojásfehérje5 kcal
-
11.5g dió75 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
4.9g citrom1 kcal
-
5.8g sárgabaracklekvár16 kcal
-
14.4g finomliszt53 kcal
Összesen
328
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1421.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 613 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 95.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
949
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.9 g
Zsír
-
Összesen 313.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 140 g
-
Koleszterin 1610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8527.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 1934 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 3675 mg
-
Nátrium 2139 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 623.5 g
-
Cukor 321 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 571.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1971 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 329 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 512 micro
-
Kolin: 1367 mg
-
Retinol - A vitamin: 1883 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1018 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1959 micro
Összesen
5694
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
328
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A diós tésztához
-
15 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
3 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg dió
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 db citrom
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
25 dkg finomliszt
Elkészítés
A piskótához
- A piskótatésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
- A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
- A tojássárgás masszához felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felvert habot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
- A diós tésztához a lisztet a margarinal elmorzsoljuk.
- Hozzáadunk 5 dkg porcukort, fél csomag sütőport és a tojássárgákat. Tejföllel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük.
- Összekeverjük a keményhabbá vert tojásfehérjét a darált diót, a maradék porcukrot, a vaniliás cukrot, a citromhéjat és a tepsiben levő tésztára kenjük. 200 fokon világosra megsütjük.
- A piskótát bekenjük kissé vastagabban baracklekvárral, és a diós tésztalapot rátesszük. Kissé rányomkodjuk, és a tetejét meghintjük porcukorral.
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 127
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 45
- Össznézettség: 36368
- Feltöltés dátuma: 2010. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Ferencz Lajosné
9 recept
Egy régi Fakanál újság különkiadásából készítettem el. Egyszerű és finom sütemény, nekünk nagyon ízlett.