r
Nosalty Logó

Rakott zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Rakott zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A diós tésztához

Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A diós tésztához

Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A diós tésztához

Összesen 328 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    1610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8527.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    3675 mg
  • Nátrium
    2139 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.5 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1883 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1959 micro
Összesen 5694 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A diós tésztához

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
  3. A tojássárgás masszához felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felvert habot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. A diós tésztához a lisztet a margarinal elmorzsoljuk.
  6. Hozzáadunk 5 dkg porcukort, fél csomag sütőport és a tojássárgákat. Tejföllel összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük.
  7. Összekeverjük a keményhabbá vert tojásfehérjét a darált diót, a maradék porcukrot, a vaniliás cukrot, a citromhéjat és a tepsiben levő tésztára kenjük. 200 fokon világosra megsütjük.
  8. A piskótát bekenjük kissé vastagabban baracklekvárral, és a diós tésztalapot rátesszük. Kissé rányomkodjuk, és a tetejét meghintjük porcukorral.
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 36279
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zserbó
Ferencz Lajosné 9 recept

Egy régi Fakanál újság különkiadásából készítettem el. Egyszerű és finom sütemény, nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók

A piskótához

A diós tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...