Rakott zöldséges egytálétel
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
250g zöldségkeverék180 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g erdélyi szalonna164 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g darált marhahús284 kcal
-
1000g zöldségkeverék720 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
100g erdélyi szalonna655 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
31.6g burgonya18 kcal
-
6.3g darált marhahús9 kcal
-
31.6g zöldségkeverék23 kcal
-
10.8g vöröshagyma4 kcal
-
6.3g tejföl13 kcal
-
3.2g margarin23 kcal
-
3.2g erdélyi szalonna21 kcal
-
0.6g leveskocka2 kcal
-
6.3g trappista sajt22 kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 66.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2504.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 1217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 527.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1060 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155 g
Zsír
-
Összesen 267.3 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 576 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10018.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 1930 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 565 mg
-
Foszfor 2492 mg
-
Nátrium 4868 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 311.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 2111 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4240 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 523 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 1639 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 729 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Hozzávalók
-
20 dkg tejföl
Elkészítés
- A karikára vágott burgonyát a tepsi aljára rakjuk, rá a szintén felkarikázott vöröshagymát, majd a zöldségkeveréket. (Szivárvány zöldségkeverék, amiről az étel a nevét kapta.)
- 2 csirkehúsleves kockát beleteszünk 3 dl forró vízbe, és feloldjuk. A felét beleöntjük a tepsibe. Óvatosan sózzuk, mivel a leveskocka tartalmaz sót. Erre jönnek a vaj darabkák és a tejföl, majd a legvégén a szalonna csíkok.
- Lefedjük alufóliával a tepsit, és körülbelül 40 percig közepes lángon pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és visszarakjuk, hogy a felesleges víz elpárolódjon, és a szalonna süljön.
- Amikor a szalonna kellőképpen megsült a tetején, kivesszük, és rárakjuk a reszelt sajtot, és még pár percre visszatesszük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3060
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Általában, amikor ilyesmit főzök, két tepsivel állítok össze, és az egyiket mindjárt le is fagyasztom, hogy legközelebb már csak ki kell venni, és sütni. Ezt az ételt én találtam ki, és először készítettem el. Nem gondoltam volna, hogy egy egész tepsivel el is fogy egy nap alatt, pedig a háztartásunk két személyes. Így nem sokáig várakozott a fagyasztóban a második tepsi. Ránézésre talán nehéz ételnek látszik, de egyáltalán nem az. Vajból, tejfölből is lehet a kalóriaszegényt venni hozzá, a szalonnát is el lehet hagyni, de az ízhatás nem biztos, hogy ugyan az lesz. :D Nagyon sok vitamin van benne, laktató mégis könnyű. Természetesen lehet friss zöldségekből is készíteni, ha idénye van, de a fagyasztott zöldség keverék, amit vettem hozzá is kitűnő megoldás, színes, étvágygerjesztő. Kérésre szívesen küldök fotót az elkészítés folyamatáról.