r
Nosalty Logó

Rakott zöldséges egytálétel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldséges egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2504.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    267.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10018.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1930 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    4868 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4240 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 4245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karikára vágott burgonyát a tepsi aljára rakjuk, rá a szintén felkarikázott vöröshagymát, majd a zöldségkeveréket. (Szivárvány zöldségkeverék, amiről az étel a nevét kapta.)
  2. 2 csirkehúsleves kockát beleteszünk 3 dl forró vízbe, és feloldjuk. A felét beleöntjük a tepsibe. Óvatosan sózzuk, mivel a leveskocka tartalmaz sót. Erre jönnek a vaj darabkák és a tejföl, majd a legvégén a szalonna csíkok.
  3. Lefedjük alufóliával a tepsit, és körülbelül 40 percig közepes lángon pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és visszarakjuk, hogy a felesleges víz elpárolódjon, és a szalonna süljön.
  4. Amikor a szalonna kellőképpen megsült a tetején, kivesszük, és rárakjuk a reszelt sajtot, és még pár percre visszatesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3060
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában, amikor ilyesmit főzök, két tepsivel állítok össze, és az egyiket mindjárt le is fagyasztom, hogy legközelebb már csak ki kell venni, és sütni. Ezt az ételt én találtam ki, és először készítettem el. Nem gondoltam volna, hogy egy egész tepsivel el is fogy egy nap alatt, pedig a háztartásunk két személyes. Így nem sokáig várakozott a fagyasztóban a második tepsi. Ránézésre talán nehéz ételnek látszik, de egyáltalán nem az. Vajból, tejfölből is lehet a kalóriaszegényt venni hozzá, a szalonnát is el lehet hagyni, de az ízhatás nem biztos, hogy ugyan az lesz. :D Nagyon sok vitamin van benne, laktató mégis könnyű. Természetesen lehet friss zöldségekből is készíteni, ha idénye van, de a fagyasztott zöldség keverék, amit vettem hozzá is kitűnő megoldás, színes, étvágygerjesztő. Kérésre szívesen küldök fotót az elkészítés folyamatáról.    

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...