Rakott zöldség Gibu konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gibu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1244
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
4966
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.6 g
Zsír
-
Összesen 66.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2392.3 g
-
Cink 137 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 459 mg
-
Vas 107 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1040 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 477.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 665 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2318 micro
Összesen
1244
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 318.2 g
Zsír
-
Összesen 264.8 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9569 g
-
Cink 548 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 1834 mg
-
Vas 428 mg
-
Magnézium 502 mg
-
Foszfor 4160 mg
-
Nátrium 1749 mg
-
Réz 22 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1908.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1370 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 513 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 914 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 58 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 245 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1129 micro
-
Kolin: 1080 mg
-
Retinol - A vitamin: 1140 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 2659 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9270 micro
Összesen
4966
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Tegyünk fel forrni 2 lábas sós vagy ételízesítős vizet. Az egyikbe tegyük bele a brokkolit és a kelbimbót, a másikba pedig a rizst.
- Mialatt a zöldségek és a rizs fő, szeleteljük fel a hagymát, és olajban dinszteljük meg. Mikor üvegessé válik, tegyük rá a darált húst, sózzuk-borsozzuk. Fehéredésig pirítsuk, ízlés szerint további fűszereket is adhatunk hozzá.
- A kelbimbót és a brokkolit néhány perc múlva szűrjük le, nehogy szétfőjön. A rizst se főzzük túl, így azt is "al dente", kicsit keményebbre készítsük, mint a kész rizst.
- Eközben a tejfölt, a tejszínt és a túrót keverjük össze, sózzuk-borsozzuk meg, majd üssük bele a tojást, s kavarjuk össze.
- Vegyük le a tűzről a darált húst, keverjük hozzá a rizst és a kikavart tejfölös szósz felét.
- Egy közepesen nagy tepsibe öntsünk 1-2 evőkanál olajat, vagy esetleg vékonyan zsírozzuk ki. Az aljára tegyük a zöldségek felét, öntsünk rá a húsos keverékből, majd ismét zöldség és hús.
- A tetejére öntsük a tejfölös keverék másik felét, és reszeljünk rá sajtot.
- A 180 °C-ra előmelegített sütőbe tegyük be, majd 25-30 perc alatt, illetve a sajt pirulásáig süssük készre.
- Savanyúsággal tálaljuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3590
- Feltöltés dátuma: 2013. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gibu
5 recept
Mindig úgy voltam a kelbimbóval, mint az Elhagyott játékok macija. Aztán egyszer darált pulykahúst hozott haza a párom, hogy csináljam meg vacsorára neki. Kicsit fel akartam dobni, így rakottasan készítettem el. Az eredmény meglepően finom lett, azóta ízlik, ha nem is a kedvencem.