Rakott zöldbab fűszeres darált hússal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A besamelhez
-
6g vaj45 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
A babhoz
-
125g zöldbab34 kcal
A rétegzéshez
-
19g sajt66 kcal
-
6g kolbász28 kcal
-
41 kcal
-
31g darált sertéshús57 kcal
Összesen
355
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A besamelhez
-
50g vaj359 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
A babhoz
-
1000g zöldbab273 kcal
A rétegzéshez
-
150g sajt528 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
328 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
Összesen
2844
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A besamelhez
-
2.3g vaj17 kcal
-
23.3g tej13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.7g zsemlemorzsa18 kcal
A babhoz
-
46.5g zöldbab13 kcal
A rétegzéshez
-
7g sajt25 kcal
-
2.3g kolbász11 kcal
-
2.3g kolozsvári szalonna15 kcal
-
11.6g darált sertéshús21 kcal
Összesen
133
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 888.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 132.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 704 micro
Összesen
355
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 145.4 g
Zsír
-
Összesen 181.5 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 495 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7105 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 2098 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 1634 mg
-
Nátrium 2886 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.2 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1060.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1137 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 392 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 426 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 819 micro
-
α-karotin 607 micro
-
β-karotin 3458 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5632 micro
Összesen
2844
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
A besamelhez
-
5 dkg vaj
-
5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
10 dkg zsemlemorzsa
A babhoz
-
1 kg zöldbab
A rétegzéshez
-
15 dkg sajt
Elkészítés
A besamelhez
- A vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
- A római tálat vagy jénait kiolajozzuk, zsemlemorzsával behintjük.
A babhoz
- A zöldbabot sós vízben 15-20 percig főzzük.
A rétegzéshez
- A besamellel összekeverjük a zöldbabot, és a felét az edény aljára simítjuk. Erre kerül a fűszeres lasagne húsvagy a darált pörkölthús.
- A sajt felét rászórjuk a húsra.
- A besameles zöldbab másik felét is rásimítjuk. Rárakjuk a kolbászdarabokat és a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágva.
- 200 fokon 20-25 percig sütjük. Rászórjuk a sajt másik felét, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt rápirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 289
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 24796
- Feltöltés dátuma: 2012. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Fagyasztott zöldbabból is elkészíthető, nem csak frissből. A legfinomabb fűszeres darált hússal, amit maradék főtt húsból készíthetünk a következő recept alapján.