r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab fűszeres darált hússal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Rakott zöldbab fűszeres darált hússal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

355
Kalória
18.2g
Fehérje
19.3g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
132.5g
Víz
61.8g
Koleszterin
3.5g
Rost
7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Összesen 2844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2098 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    2886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1060.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5632 micro
Összesen 2844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A besamelhez

  1. A vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
  2. A római tálat vagy jénait kiolajozzuk, zsemlemorzsával behintjük.

A babhoz

  1. A zöldbabot sós vízben 15-20 percig főzzük.

A rétegzéshez

  1. A besamellel összekeverjük a zöldbabot, és a felét az edény aljára simítjuk. Erre kerül a fűszeres lasagne húsvagy a darált pörkölthús.
  2. A sajt felét rászórjuk a húsra.
  3. A besameles zöldbab másik felét is rásimítjuk. Rárakjuk a kolbászdarabokat és a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágva.
  4. 200 fokon 20-25 percig sütjük. Rászórjuk a sajt másik felét, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt rápirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Fagyasztott zöldbabból is elkészíthető, nem csak frissből. A legfinomabb fűszeres darált hússal, amit maradék főtt húsból készíthetünk a következő recept alapján.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Hagyományos rakott kel

A rakott kel egy igazi kényelmi étel: előfőzött zsenge kelkáposzta rétegezve, fűszeres, darált húsos raguval és párolt rizzsel, a rétegek között tejföllel és sajttal megpimpelve. A ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!