r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab fűszeres darált hússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Rakott zöldbab fűszeres darált hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Összesen 2844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2098 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    2886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5632 micro
Összesen 2844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Elkészítés

A besamelhez

  1. A vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
  2. A római tálat vagy jénait kiolajozzuk, zsemlemorzsával behintjük.

A babhoz

  1. A zöldbabot sós vízben 15-20 percig főzzük.

A rétegzéshez

  1. A besamellel összekeverjük a zöldbabot, és a felét az edény aljára simítjuk. Erre kerül a fűszeres lasagne húsvagy a darált pörkölthús.
  2. A sajt felét rászórjuk a húsra.
  3. A besameles zöldbab másik felét is rásimítjuk. Rárakjuk a kolbászdarabokat és a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágva.
  4. 200 fokon 20-25 percig sütjük. Rászórjuk a sajt másik felét, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt rápirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24767
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fagyasztott zöldbabból is elkészíthető, nem csak frissből. A legfinomabb fűszeres darált hússal, amit maradék főtt húsból készíthetünk a következő recept alapján.

Hozzávalók

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...