r
Nosalty Logó

Rakott zeller

NS
Rakott zeller
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

502
Kalória
25.4g
Fehérje
18g
Szénhidrátok
36.8g
Zsír
237g
Víz
281.6g
Koleszterin
3g
Rost
4.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7471.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    4153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    947.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 2005 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a zellereket,és negyedre vágjuknagyjából 1 cm vastagságra, és puhára pároljuk. (Lehet főzni is, de úgy több vizet szív magába.)
  2. Megfőzzük a tojásokat,és tojásszeletelővel feldaraboljuk karikára, majd a kolbászokat is közepes vastagságú szeletekre vágjuk fel.
  3. Egy tepsiben (az enyém 30x20 cm-es) szépen, sorban elkezdjük pakolni a rétegeket: először zellerszeletek, amiket megsózunk, majd tojás, rá a kolbász és a tetejére zeller, amit szintén megsózunk.
  4. Ha ez megvan, akkor jól megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megbarnul a tetején.
  6. Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Kiiktattam az étrendemből a burgonyát és a rizst, és alternatív megoldásokat kerestem ezek helyettesítésére. Köreteket minden gond nélkül tudok készíteni, viszont egy jó rakott krumpli íze már hiányzott. :) Ezért kitaláltam, hogy ha már a sült krumpli helyett sült zellert tudok készíteni, akkor miért ne próbáljam ki ugyanilyen analógián a rakott krumplinál is. :) Az íze isteni szerintem, visszaadja a rakott krumpli teljes ízvilágát nekem. :) Természetesen érezni, hogy zeller van benne krumpli helyett, de én szeretem a zeller ízét is. Másfelől pedig a zeller nagyon egészséges zöldség. Jó szívvel ajánlom a receptet mindenkinek! :)

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...