Rakott zeller
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
502
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2005
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1867.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 1038 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 237 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
502
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.5 g
Zsír
-
Összesen 147.1 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7471.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1251 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 4153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 947.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 919 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 219 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 820 mg
-
Retinol - A vitamin: 912 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1231 micro
Összesen
2005
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Meghámozzuk a zellereket,és negyedre vágjuknagyjából 1 cm vastagságra, és puhára pároljuk. (Lehet főzni is, de úgy több vizet szív magába.)
- Megfőzzük a tojásokat,és tojásszeletelővel feldaraboljuk karikára, majd a kolbászokat is közepes vastagságú szeletekre vágjuk fel.
- Egy tepsiben (az enyém 30x20 cm-es) szépen, sorban elkezdjük pakolni a rétegeket: először zellerszeletek, amiket megsózunk, majd tojás, rá a kolbász és a tetejére zeller, amit szintén megsózunk.
- Ha ez megvan, akkor jól megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal.
- Sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megbarnul a tetején.
- Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13807
- Feltöltés dátuma: 2013. március 20.
Ajánló
Aki szeret kísérletezgetni a konyhában, próbálja ki. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kiiktattam az étrendemből a burgonyát és a rizst, és alternatív megoldásokat kerestem ezek helyettesítésére. Köreteket minden gond nélkül tudok készíteni, viszont egy jó rakott krumpli íze már hiányzott. :) Ezért kitaláltam, hogy ha már a sült krumpli helyett sült zellert tudok készíteni, akkor miért ne próbáljam ki ugyanilyen analógián a rakott krumplinál is. :) Az íze isteni szerintem, visszaadja a rakott krumpli teljes ízvilágát nekem. :) Természetesen érezni, hogy zeller van benne krumpli helyett, de én szeretem a zeller ízét is. Másfelől pedig a zeller nagyon egészséges zöldség. Jó szívvel ajánlom a receptet mindenkinek! :)