Rakott túrós tészta sonkával és tormával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1093
kcal
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
4366
kcal
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.3 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3168 g
-
Cink 328 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 255 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 152.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
1093
kcal
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 261.1 g
Zsír
-
Összesen 169.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12671.8 g
-
Cink 1313 mg
-
Szelén 368 mg
-
Kálcium 1956 mg
-
Vas 1019 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 2821 mg
-
Nátrium 4731 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 611.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 998 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 130 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1271 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 988 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
4366
kcal
- 18% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.6 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
255
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztát 10 perc alatt készre főzzük lobogó, sós vízben, majd félretesszük. Öntünk rá egy keveset a saját főzőlevéből, hogy ne ragadjon össze.
- Fogunk egy serpenyőt, felolvasztjuk a zsírt, majd megpirítjuk rajta a kis kockákra szelt füstölt sonkát. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és félrerakjuk pihentetni.
- Egy nagyobb edénybe beleöntjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt, beleütünk egy tojást, belekanalazzuk a tormát, és ízlés szerint megsózzuk.
- A túrós keverékhez hozzáöntjük a kifőtt tésztát, és jól elkeverjük.
- Egy közepes méretű hőálló edényt kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd belekanalazzuk a túrós-tésztás keverék felét. Ezután megszórjuk a pirított sonka felével, és jó vastagon reszelünk rá sajtot.
- Jöhet bele a tészta másik fele, ismét egy jó vastag sajtréteg, a tetejére pedig a maradék sonkadarabok.
- A rakott tésztát 200°C-os előmelegített sütőbe rakjuk, és 20 perc alatt készre sütjük.
- Miután kivettük a sütőből, érdemes hagyni, hogy kihűljön, így könnyebben vágható. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 239
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 7510
- Feltöltés dátuma: 2022. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A húsvéti időszak legpraktikusabb maradékmentő receptje ez a túrós rakott tészta. A tormával és sonkával ízesített fogás garantálja, hogy ne csak az ünnepi reggelik, hanem a főétkezések alkalmával is kiélvezhessük ezt a jól megszokott párosítást.