Rakott tojás Zsuzsi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tojáshoz
-
73g tojás92 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
100g kenyér274 kcal
A burgonyapüréhez
A póréhagymás részhez
-
33g póréhagyma9 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sajtmártáshoz
-
8g vaj60 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
125g tej70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
Összesen
1149
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tojáshoz
-
440g tojás554 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
600g kenyér1644 kcal
A burgonyapüréhez
A póréhagymás részhez
-
200g póréhagyma54 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sajtmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
750g tej420 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
Összesen
6893
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tojáshoz
-
9.6g tojás12 kcal
-
3.3g trappista sajt12 kcal
-
13.1g kenyér36 kcal
A burgonyapüréhez
A póréhagymás részhez
-
4.4g póréhagyma1 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.9g napraforgó olaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sajtmártáshoz
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
16.4g tej9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.3g trappista sajt12 kcal
Összesen
151
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2645.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 1173 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 322.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 428 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 671 micro
Összesen
1149
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 245 g
Zsír
-
Összesen 372.4 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 2132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15874.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 361 mg
-
Kálcium 4048 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 748 mg
-
Foszfor 3596 mg
-
Nátrium 7040 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632.8 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 1934.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2664 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 307 mg
-
D vitamin: 381 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1045 micro
-
Kolin: 1519 mg
-
Retinol - A vitamin: 2565 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1225 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4028 micro
Összesen
6893
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
A tojáshoz
-
8 db tojás
-
15 dkg trappista sajt
A burgonyapüréhez
A póréhagymás részhez
-
1 db póréhagyma
-
5 dkg vaj
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
A sajtmártáshoz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
7.5 dl tej
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
15 dkg trappista sajt
Elkészítés
A tojáshoz
- A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, 4 felé vágjuk, félretesszük.
A burgonyapüréhez
- A burgonyapüréhez a burgonyát megpucoljuk, daraboljuk, majd megfőzzük sós vízben.
- Amikor puha, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, és összetörtjük. Megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk. Félretesszük ezt is.
A póréhagymás részhez
- A póréhagymát hosszában félbevágjuk és megmossuk. Majd feldaraboljuk.
- A vajat és az olajat összemelegítjük, beletesszük a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megfonnyasztjuk, majd szintén félretesszük.
A sajtmártáshoz
- A sajtmártás alapja a besamell mártás. A vajat felolvasztjuk, majd beletesszük a lisztet, folyamatos keverés közben. Össze fog állni, nem kell megijedni!
- Ekkor felöntjük a tejjel (én apránként szoktam) és csomómentesre keverjük, ha nem lesz csomómentes, akkor majd a végén átszűrjük, vagy botmixerrel simára mixeljük :)
- Főzzük folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik. Ekkor ízesítjük sóval és őrölt szerecsendióval, és még 2-3 percig főzzük.
- A reszelt sajtot is beletesszük, és addig főzzük, míg a sajt teljesen elolvad. Ha csomós, most lehet átszűrni vagy mixelni.
- Az összeállítás nagyon egyszerű. A tört burgonya felét egy jénai vagy tepsi aljába tesszük, és elegyengetjük. Erre rátesszük a hagyma felét, majd a 4 tojást szépen sorban. Leöntjük a sajtmártás felével, és újra kezdjük a rétegezést a megmaradt hozzávalókkal. Tehát újból burgonya, majd a hagyma, a tojás és végül a sajtmártás.
- A reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a jénai tetejét, vagy alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha nem melegítjük elő a sütőt, kicsit tovább.
- Akkor jó, ha elkezd kicsit pirulni a teteje, ezt elérhetjük úgy is, hogy a sütés vége felé levesszük az alufóliát vagy jénai tetőt, és úgy sütjük készre. Pirítós kenyérrel kínáljuk (fokhagymával egy kicsit ízesíthetjük). Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12493
- Feltöltés dátuma: 2013. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gy.Zsuzsi
31 recept
A TV Paprikán láttam meg a receptet, bár csak a hozzávalókat tudtam meg belőle, az ízesítést és az ottani elkészítési módot nem. Így a saját magam ízvilágára formáltam, és mondhatom, hogy nagyon finom lett. A vendégeknek is ízlett :)