r
Nosalty Logó

Rakott tojás Zsuzsi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Rakott tojás Zsuzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Összesen 1149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Összesen 6893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Összesen 151 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2645.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 1149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245 g

Zsír

  • Összesen
    372.4 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    2132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15874.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    4048 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    3596 mg
  • Nátrium
    7040 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1934.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2664 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    1519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4028 micro
Összesen 6893 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A tojáshoz

  1. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, 4 felé vágjuk, félretesszük.

A burgonyapüréhez

  1. A burgonyapüréhez a burgonyát megpucoljuk, daraboljuk, majd megfőzzük sós vízben.
  2. Amikor puha, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, és összetörtjük. Megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk. Félretesszük ezt is.

A póréhagymás részhez

  1. A póréhagymát hosszában félbevágjuk és megmossuk. Majd feldaraboljuk.
  2. A vajat és az olajat összemelegítjük, beletesszük a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megfonnyasztjuk, majd szintén félretesszük.

A sajtmártáshoz

  1. A sajtmártás alapja a besamell mártás. A vajat felolvasztjuk, majd beletesszük a lisztet, folyamatos keverés közben. Össze fog állni, nem kell megijedni!
  2. Ekkor felöntjük a tejjel (én apránként szoktam) és csomómentesre keverjük, ha nem lesz csomómentes, akkor majd a végén átszűrjük, vagy botmixerrel simára mixeljük :)
  3. Főzzük folyamatos keverés mellett, míg besűrűsödik. Ekkor ízesítjük sóval és őrölt szerecsendióval, és még 2-3 percig főzzük.
  4. A reszelt sajtot is beletesszük, és addig főzzük, míg a sajt teljesen elolvad. Ha csomós, most lehet átszűrni vagy mixelni.
  5. Az összeállítás nagyon egyszerű. A tört burgonya felét egy jénai vagy tepsi aljába tesszük, és elegyengetjük. Erre rátesszük a hagyma felét, majd a 4 tojást szépen sorban. Leöntjük a sajtmártás felével, és újra kezdjük a rétegezést a megmaradt hozzávalókkal. Tehát újból burgonya, majd a hagyma, a tojás és végül a sajtmártás.
  6. A reszelt sajttal megszórjuk, rátesszük a jénai tetejét, vagy alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha nem melegítjük elő a sütőt, kicsit tovább.
  7. Akkor jó, ha elkezd kicsit pirulni a teteje, ezt elérhetjük úgy is, hogy a sütés vége felé levesszük az alufóliát vagy jénai tetőt, és úgy sütjük készre. Pirítós kenyérrel kínáljuk (fokhagymával egy kicsit ízesíthetjük). Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12481
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott tojás Zsuzsi konyhájából
Gy.Zsuzsi 31 recept

A TV Paprikán láttam meg a receptet, bár csak a hozzávalókat tudtam meg belőle, az ízesítést és az ottani elkészítési módot nem. Így a saját magam ízvilágára formáltam, és mondhatom, hogy nagyon finom lett. A vendégeknek is ízlett :)

Hozzávalók

A tojáshoz

A burgonyapüréhez

A póréhagymás részhez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...