r
Nosalty Logó

Rakott tészta

NS
Rakott tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

642
Kalória
22.6g
Fehérje
102g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
65.5g
Víz
22.1g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 642 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.5 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2345.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    408.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    262 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1211 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 2566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4377 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

  1. Enyhén sós vízben feltesszük főni a tésztát. (Ne főzzük teljesen puhára, mert sütés közben is még puhulni fog úgyis.)
  2. Amíg a tészta fő, addig elkészítjük a szószt: közepes lángon, kevés étolajon pár perc alatt megpirítjuk a vagdalt húst, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot is, és együtt még pár percig pirítjuk ezt az egyveleget, végül hozzáadjuk a tejfölt és szépen elkeverjük vele. Ezután már ne hagyjuk a tűzön, még akkor sem, ha a tészta még nem főtt meg.
  3. Ha mindkét összetevő kész, vegyünk elő egy jénai tálat és váltogatva rétegezzünk: kezdjük a tésztával, majd 1 réteg szósz, megint 1 réteg tészta, és így tovább amíg el nem fogynak (felülre tészta kerüljön).
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük, látni fogjuk, hogy a felső tészta réteg már kezd pirulni.
  5. Ízlés szerint akár sajtot is reszelhetünk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p

Ez az étel az én Kedvesem kedvenc étke, egyszerű ám, de nagyszerű! Mindig szigorúan ragaszkodik minden összetevőhöz, és mindig ő maga készíti el, nem bízván másra a feladatot :). Most megosztom Veletek ezt a titkos receptet, remélem másoknak is fogára való lesz :).

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...