Rakott spenótos-gombás penne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Manóki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gombás tésztához
-
67g penne247 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
7 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
A besamelmártáshoz
-
8g vaj60 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
25g tej14 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
Összesen
545
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gombás tésztához
-
400g penne1484 kcal
-
450g spenót75 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
41 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
A besamelmártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
150g tej84 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
3274
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
A gombás tésztához
-
18.7g penne69 kcal
-
21g spenót3 kcal
-
23.4g csiperkegomba5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.3g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9.4g trappista sajt33 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
A besamelmártáshoz
-
2.3g vaj17 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
7g tej4 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
Összesen
153
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1584.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 194 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 264 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3144 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2397 micro
-
Lut-zea 6601 micro
Összesen
545
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 142 g
Zsír
-
Összesen 132.6 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9508.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 352 mg
-
Kálcium 2179 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 619 mg
-
Foszfor 2368 mg
-
Nátrium 3935 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1163.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2724 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 1582 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1732 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 1152 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 18861 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 39604 micro
Összesen
3274
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 673 micro
-
Lut-zea 1852 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
A gombás tésztához
-
50 dkg csiperkegomba
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
1 teáskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
20 dkg trappista sajt
-
1 közepes db vöröshagyma
A besamelmártáshoz
-
5 dkg vaj
-
3 dkg finomliszt
-
1.5 dl tej
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
A gombás tésztához
- Forraljunk vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, és főzzük meg benne a penne tésztát.
- Aprítsuk fel a vöröshagymát, és dinszteljük meg egy evőkanál olajon. Mossuk, majd aprítsuk fel a gombát tetszés szerint, és pároljuk meg a pirított hagymán. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, sót, borsot ízlés szerint. Esetleg mehet még bele kevés pirospaprika is.
- Ha mirelit spenótunk van, akkor csak keverjük hozzá a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát és egy kevés sót. Amennyiben leveles spenótot vettünk, akkor pár csepp olajon pirítsuk meg a spenótot, amíg összeesik, és adjuk hozzá a fokhagymát.
- Vajat olvasszuk meg egy lábosban, bele a liszt , majd fél perc pirítás után mehet a tej, majd ha besűrűsödött, a tejszín, és kész is. Nem szükséges újra felforralni.
A besamelmártáshoz
- Egy jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: aprított szalonna/bacon (opcionális), tészta, spenót, tészta, besamel, tészta, gomba, tészta, besamel, tészta, spenót, tészta, gomba és végül a reszelt sajt.
- Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 20-30 percet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3507
- Feltöltés dátuma: 2014. január 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Manóki
9 recept
Amikor átjön az olaszos tésztákat kedvelő barátnőm, de már a fülemen folyik ki a paradicsommártás és a húsos tészták, akkor jöhet a vegetáriánus rakottas.