r
Nosalty Logó

Rakott spenótos-gombás penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Manóki
Rakott spenótos-gombás penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2397 micro
  • Lut-zea
    6601 micro
Összesen 545 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9508.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    2179 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    3935 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2724 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    1582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1732 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    18861 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    39604 micro
Összesen 3274 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    673 micro
  • Lut-zea
    1852 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A gombás tésztához

  1. Forraljunk vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, és főzzük meg benne a penne tésztát.
  2. Aprítsuk fel a vöröshagymát, és dinszteljük meg egy evőkanál olajon. Mossuk, majd aprítsuk fel a gombát tetszés szerint, és pároljuk meg a pirított hagymán. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, sót, borsot ízlés szerint. Esetleg mehet még bele kevés pirospaprika is.
  3. Ha mirelit spenótunk van, akkor csak keverjük hozzá a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát és egy kevés sót. Amennyiben leveles spenótot vettünk, akkor pár csepp olajon pirítsuk meg a spenótot, amíg összeesik, és adjuk hozzá a fokhagymát.
  4. Vajat olvasszuk meg egy lábosban, bele a liszt , majd fél perc pirítás után mehet a tej, majd ha besűrűsödött, a tejszín, és kész is. Nem szükséges újra felforralni.

A besamelmártáshoz

  1. Egy jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: aprított szalonna/bacon (opcionális), tészta, spenót, tészta, besamel, tészta, gomba, tészta, besamel, tészta, spenót, tészta, gomba és végül a reszelt sajt.
  2. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 20-30 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3514
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manóki 9 recept

Amikor átjön az olaszos tésztákat kedvelő barátnőm, de már a fülemen folyik ki a paradicsommártás és a húsos tészták, akkor jöhet a vegetáriánus rakottas.

Hozzávalók

A gombás tésztához

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...