r
Nosalty Logó

Rakott sajt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tünde
Rakott sajt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

488
Kalória
27.2g
Fehérje
5.3g
Szénhidrátok
39.2g
Zsír
84.9g
Víz
133.3g
Koleszterin
102.3mg
Rost
3.1g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3907 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.3 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 488 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.9 g

Zsír

  • Összesen
    313.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12490.3 g
  • Cink
    666 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    3282 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2560 mg
  • Nátrium
    5161 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    679.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    304 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 3907 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.4 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

  1. A majonézt simára keverjük a tejföllel.
  2. Egy jénai tál aljára borítjuka tehéntúrót, villával összetörjük, s reszelünk bele egy kevés hagymát, megsózzuk.
  3. Elsimítjuk a tál alján a hagymás tehéntúrót, de nem nyomkodjuk le!
  4. A túró tetejére csorgatunk a majonézes tejfölbõl.
  5. Megszórjuk az apróra vágott kaporral.
  6. Ezután rétegezzük rá a gomolyatúrót.
  7. Ráreszeljük a fõtt tojásokat, s lecsurgatjuk majonézes tejföllel.
  8. Ráreszeljük a trappista sajtot, megszórjuk õrölt köménnyel, s ismét lecsurgatjuk.
  9. Az utolsó réteg a reszelt feta, ennek a tetejére cseppentjük a ketchupot, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemlevéllel.
  10. 2-3 óráthagyjuk, hogy a hűtõszekrényben összeérjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A család kedvence!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!