r
Nosalty Logó

Rakott mexikói tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Rakott mexikói tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 794 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3173 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 794 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8437.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    5426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1185 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3173 kcal
  • 17% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A zöldségkeveréket is megfőzzük, lecsepegtetjük.
  2. A bolognai alapot a leírás szerint elkészítjük a darálthússal, majd belekeverjük a mexikói zöldségkeveréket.
  3. Tűzálló tálba rakjuk a kifőtt tésztát, majd a szósszal összekeverjük. A tetejére sajtot reszelünk vagy csíkokra vágva rátesszük, majd pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 33526
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai kicsit megbolondítva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...