r
Nosalty Logó

Rakott mediterrán zöldségek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rakott mediterrán zöldségek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

546
Kalória
28.2g
Fehérje
30.9g
Szénhidrátok
36.7g
Zsír
557.1g
Víz
183.7g
Koleszterin
11.2g
Rost
19.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    5256 micro
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6979.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    2009 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    2400 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    2228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2248 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    21024 micro
Összesen 2187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1040 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A cukkinikat és a padlizsánokat karikákra vágjuk föl. Forró olajban kissé átsütjük őket. Hagyjuk hűlni.
  2. A hagymát eközben egy másik serpenyőben megdinszteljük olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket. Felöntjük paradicsomsűrítménnyel, fűszerezzük. Kb. 10 percig főzzük.
  3. A megmaradt olajat beleöntjük egy jénai tálba. Belehelyezünk pár szelet bacon szalonnát. A zöldségek felét beletesszük és leöntjük a paradicsommártással.
  4. A sajt réteghez a sajtot leresszeljük és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. Az utolsó előtti réteg zöldséges, a legtetejére ismét bacon szalonna szeleteket teszünk.
  5. Sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az egyik kedvenc ételem:). A családom nem rajong ennyire ezért az ízkombinációért, úgyhogy sokszor én eszem meg az egész jénaival. Amúgy anno még egy újságban találtam a receptjét, kicsit módosítottam rajta, ugyanis szerintem ennél több sajt nem kell bele, mert elnyomja a zöldségek ízét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!