r
Nosalty Logó

Rakott mediterrán zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott mediterrán zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    5256 micro
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6979.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    2009 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    2400 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2228.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2248 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    21024 micro
Összesen 2187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1040 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinikat és a padlizsánokat karikákra vágjuk föl. Forró olajban kissé átsütjük őket. Hagyjuk hűlni.
  2. A hagymát eközben egy másik serpenyőben megdinszteljük olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket. Felöntjük paradicsomsűrítménnyel, fűszerezzük. Kb. 10 percig főzzük.
  3. A megmaradt olajat beleöntjük egy jénai tálba. Belehelyezünk pár szelet bacon szalonnát. A zöldségek felét beletesszük és leöntjük a paradicsommártással.
  4. A sajt réteghez a sajtot leresszeljük és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. Az utolsó előtti réteg zöldséges, a legtetejére ismét bacon szalonna szeleteket teszünk.
  5. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10440
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Ajánló

Egy pohár vörösborral kínálva olyan, mintha Olaszországban lennénk:).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik kedvenc ételem:). A családom nem rajong ennyire ezért az ízkombinációért, úgyhogy sokszor én eszem meg az egész jénaival. Amúgy anno még egy újságban találtam a receptjét, kicsit módosítottam rajta, ugyanis szerintem ennél több sajt nem kell bele, mert elnyomja a zöldségek ízét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek