Rakott krumpli nyers burgonyából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
479
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2395
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 993.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 252.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
479
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 162.2 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4965.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1131 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 1622 mg
-
Nátrium 1755 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1264.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1195 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 1040 mg
-
Retinol - A vitamin: 1180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1548 micro
Összesen
2395
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megpucoljuk, és karikára vágjuk.
- A jól megmosott tojást megfőzzük: forrásban lévő sós vízbe beletesszük, és 3 percig főzzük, majd lezárjuk, és fedő alatt 9 percig hagyjuk a vízben. Hideg vízben hagyjuk kihűlni.
- A virslit karikára vágjuk.
- A tejfölbe belekeverünk egy kis olajat és sót.
- A tepsit kicsit kikenjük olajjal, és a burgonya felét beletesszük, kicsit megsózzuk, és a karikára vágott tojással beborítjuk.
- Most a virslit tesszük rá, és erre a tejföl felét rákanalazzuk, majd a maradék burgonyát is ráterítjük, kicsit sózzuk.
- Végül a burgonyára a maradék tejfölt szépen elkenjük, és letakarva betesszük az előmelegített sütőbe.
- Kb. 40 perc után levesszük a takarást, és megpirítjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x23
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 39091
- Feltöltés dátuma: 2012. május 13.
Ajánló
Bármikor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Valakitől hallottam, hogy nem szokta a burgonyát megfőzni a rakott krumplihoz, így már többször így készítettem én is. Ez a recept egy nagyon egyszerű, gyors és elég puritán. Most direkt így készítettem, kevés fűszerrel és nem kolbásszal. Így is finom szerintem. (Anyukám 3x is szedett!) Kacsasütőben sütöttem, mert annak van teteje.:) Ha kicsit szaftosabbar akarjuk, akkor kicsit több olajjal v. vajjal készítsük. Lehet a só helyett ételízesítőt is használni, én szeretem. Lehet sajttal is a tetején.