r
Nosalty Logó

Rakott krumpli nyers burgonyából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Rakott krumpli nyers burgonyából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

479
Kalória
16.4g
Fehérje
31.4g
Szénhidrátok
32.4g
Zsír
252.9g
Víz
293.5g
Koleszterin
3.2g
Rost
4.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4965.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 2395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, és karikára vágjuk.
  2. A jól megmosott tojást megfőzzük: forrásban lévő sós vízbe beletesszük, és 3 percig főzzük, majd lezárjuk, és fedő alatt 9 percig hagyjuk a vízben. Hideg vízben hagyjuk kihűlni.
  3. A virslit karikára vágjuk.
  4. A tejfölbe belekeverünk egy kis olajat és sót.
  5. A tepsit kicsit kikenjük olajjal, és a burgonya felét beletesszük, kicsit megsózzuk, és a karikára vágott tojással beborítjuk.
  6. Most a virslit tesszük rá, és erre a tejföl felét rákanalazzuk, majd a maradék burgonyát is ráterítjük, kicsit sózzuk.
  7. Végül a burgonyára a maradék tejfölt szépen elkenjük, és letakarva betesszük az előmelegített sütőbe.
  8. Kb. 40 perc után levesszük a takarást, és megpirítjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23

Valakitől hallottam, hogy nem szokta a burgonyát megfőzni a rakott krumplihoz, így már többször így készítettem én is. Ez a recept egy nagyon egyszerű, gyors és elég puritán. Most direkt így készítettem, kevés fűszerrel és nem kolbásszal. Így is finom szerintem. (Anyukám 3x is szedett!) Kacsasütőben sütöttem, mert annak van teteje.:) Ha kicsit szaftosabbar akarjuk, akkor kicsit több olajjal v. vajjal készítsük. Lehet a só helyett ételízesítőt is használni, én szeretem. Lehet sajttal is a tetején.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!