r
Nosalty Logó

Rakott krumpli nyers burgonyából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Rakott krumpli nyers burgonyából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    993.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4965.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1195 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 2395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, és karikára vágjuk.
  2. A jól megmosott tojást megfőzzük: forrásban lévő sós vízbe beletesszük, és 3 percig főzzük, majd lezárjuk, és fedő alatt 9 percig hagyjuk a vízben. Hideg vízben hagyjuk kihűlni.
  3. A virslit karikára vágjuk.
  4. A tejfölbe belekeverünk egy kis olajat és sót.
  5. A tepsit kicsit kikenjük olajjal, és a burgonya felét beletesszük, kicsit megsózzuk, és a karikára vágott tojással beborítjuk.
  6. Most a virslit tesszük rá, és erre a tejföl felét rákanalazzuk, majd a maradék burgonyát is ráterítjük, kicsit sózzuk.
  7. Végül a burgonyára a maradék tejfölt szépen elkenjük, és letakarva betesszük az előmelegített sütőbe.
  8. Kb. 40 perc után levesszük a takarást, és megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 39091
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Ajánló

Bármikor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valakitől hallottam, hogy nem szokta a burgonyát megfőzni a rakott krumplihoz, így már többször így készítettem én is. Ez a recept egy nagyon egyszerű, gyors és elég puritán. Most direkt így készítettem, kevés fűszerrel és nem kolbásszal. Így is finom szerintem. (Anyukám 3x is szedett!) Kacsasütőben sütöttem, mert annak van teteje.:) Ha kicsit szaftosabbar akarjuk, akkor kicsit több olajjal v. vajjal készítsük. Lehet a só helyett ételízesítőt is használni, én szeretem. Lehet sajttal is a tetején.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...