r
Nosalty Logó

Rakott krumpli marinált vegyes hagymasalátával - Fodor Zsóka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barátok közt Sülve-Főve
Rakott krumpli marinált vegyes hagymasalátával - Fodor Zsóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Összesen 1504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Összesen 6009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3856.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    2846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1728 micro
Összesen 1504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    258.1 g

Zsír

  • Összesen
    420.8 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15427.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2376 mg
  • Nátrium
    11386 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2283 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    697 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    2374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6913 micro
Összesen 6009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Elkészítés

Rakott krumpli

  1. A burgonyát bő, sós vízben puhára főzzük. A tojásokat szintén bő, sós vízben forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízzel lehűtjük. A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, a tojásokat megpucoljuk és mindkettőt fél centi vastag karikákra szeleteljük
  2. A kisütött zsír felét magas falú tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Erre kerül egy réteg szeletelt burgonya – az összes mennyiség harmada – úgy, hogy minden szelet egyharmad részt fedje az előtte lévőt. Ezután egy réteg szeletelt tojás következik – a teljes mennyiség fele – szintén fedésben. A következő réteg a kisült kolbász fele, meglocsolva a saját zsírjának másik felével.
  3. A tejfölbe beleütünk egy tojást, habverővel fellazítjuk, és a felével meglocsoljuk a kolbászos réteget. Ismét egy réteg burgonya jön, aztán egy réteg tojás, majd kolbász a zsírjával. Ne felejtsünk el minden réteget meghinteni sóval. Végül befedjük az utolsó harmad burgonyával, meglocsoljuk a maradék zsírral és tejföllel. 180 ºC-os sütőben aranybarnára sütjük.

Hagyma saláta

  1. A hagymákat megpucoljuk és viszonylag vastagon felszeleteljük. Kisebb lábasban megpirítjuk a mustár- és koriandermagot, a babérlevelet, majd ráöntünk fél liter vizet, amivel felforraljuk.
  2. Forrás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az ecetet és a cukrot. Beletesszük a hagymákat is. Sózzuk, borsozzuk, és ebben a lében hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
  3. Tálalás: a rakott krumplit a tűzálló edényben hagyjuk, a salátát kis tálakban kínáljuk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 492
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 08.

Ajánló

Be kell vallanom, nem is hiányzott, de ha egyszer nekidurálom magam, és főzök, akkor annak tökéletesnek kell lennie. – Fodor Zsóka

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli marinált vegyes hagymasalátával - Fodor Zsóka
Barátok közt Sülve-Főve 6 recept

Kétszer voltam férjnél, egyik sem panaszkodott a főztömre! Vagy azért, mert jó volt, vagy azért, mert szerettek?! Szerencsére anyám is nagyon jól főzött, így nem voltam rákényszerítve, hogy a konyhában tüsténkedjek.

Hozzávalók

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek