Rakott krumpli marinált vegyes hagymasalátával - Fodor Zsóka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Barátok közt Sülve-Főve
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Rakott krumpli
-
375g burgonya217 kcal
-
206g tojás260 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
25g mangalica zsír226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hagyma saláta
-
68g lilahagyma25 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
59g sonkahagyma21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
38g almaecet8 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
Összesen
1504
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Rakott krumpli
-
1500g burgonya866 kcal
-
825g tojás1038 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
600g kolbász2712 kcal
-
100g mangalica zsír902 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hagyma saláta
-
270g lilahagyma98 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
234g sonkahagyma85 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g almaecet32 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
Összesen
6009
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
Rakott krumpli
-
35.6g burgonya21 kcal
-
19.6g tojás25 kcal
-
1.2g tejföl2 kcal
-
14.2g kolbász64 kcal
-
2.4g mangalica zsír21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Hagyma saláta
-
6.4g lilahagyma2 kcal
-
10.9g újhagyma2 kcal
-
5.5g sonkahagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.6g almaecet1 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g mustármag0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
Összesen
142
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 105.2 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3856.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 594 mg
-
Nátrium 2846 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 570.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1728 micro
Összesen
1504
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 258.1 g
Zsír
-
Összesen 420.8 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 2825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15427.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 922 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 461 mg
-
Foszfor 2376 mg
-
Nátrium 11386 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291.5 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2283 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1362 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 697 micro
-
K vitamin: 599 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 777 micro
-
Kolin: 2374 mg
-
Retinol - A vitamin: 1222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1679 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6913 micro
Összesen
6009
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
Rakott krumpli
Hagyma saláta
-
3 db lilahagyma
-
5 db újhagyma
-
3 db sonkahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1.5 dl almaecet
-
2 ek cukor
-
babérlevél ízlés szerint
-
mustármag ízlés szerint
-
koriandermag ízlés szerint
Elkészítés
Rakott krumpli
- A burgonyát bő, sós vízben puhára főzzük. A tojásokat szintén bő, sós vízben forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízzel lehűtjük. A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, a tojásokat megpucoljuk és mindkettőt fél centi vastag karikákra szeleteljük
- A kisütött zsír felét magas falú tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Erre kerül egy réteg szeletelt burgonya – az összes mennyiség harmada – úgy, hogy minden szelet egyharmad részt fedje az előtte lévőt. Ezután egy réteg szeletelt tojás következik – a teljes mennyiség fele – szintén fedésben. A következő réteg a kisült kolbász fele, meglocsolva a saját zsírjának másik felével.
- A tejfölbe beleütünk egy tojást, habverővel fellazítjuk, és a felével meglocsoljuk a kolbászos réteget. Ismét egy réteg burgonya jön, aztán egy réteg tojás, majd kolbász a zsírjával. Ne felejtsünk el minden réteget meghinteni sóval. Végül befedjük az utolsó harmad burgonyával, meglocsoljuk a maradék zsírral és tejföllel. 180 ºC-os sütőben aranybarnára sütjük.
Hagyma saláta
- A hagymákat megpucoljuk és viszonylag vastagon felszeleteljük. Kisebb lábasban megpirítjuk a mustár- és koriandermagot, a babérlevelet, majd ráöntünk fél liter vizet, amivel felforraljuk.
- Forrás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az ecetet és a cukrot. Beletesszük a hagymákat is. Sózzuk, borsozzuk, és ebben a lében hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
- Tálalás: a rakott krumplit a tűzálló edényben hagyjuk, a salátát kis tálakban kínáljuk mellé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 492
- Feltöltés dátuma: 2021. július 08.
Ajánló
Be kell vallanom, nem is hiányzott, de ha egyszer nekidurálom magam, és főzök, akkor annak tökéletesnek kell lennie. – Fodor Zsóka
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barátok közt Sülve-Főve
6 recept
Kétszer voltam férjnél, egyik sem panaszkodott a főztömre! Vagy azért, mert jó volt, vagy azért, mert szerettek?! Szerencsére anyám is nagyon jól főzött, így nem voltam rákényszerítve, hogy a konyhában tüsténkedjek.