r
Nosalty Logó

Rakott krumpli marinált vegyes hagymasalátával - Fodor Zsóka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barátok közt Sülve-Főve
Rakott krumpli marinált vegyes hagymasalátával - Fodor Zsóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Összesen 1504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Összesen 6009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3856.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    2846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1728 micro
Összesen 1504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    258.1 g

Zsír

  • Összesen
    420.8 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15427.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2376 mg
  • Nátrium
    11386 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2283 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1362 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    697 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    777 micro
  • Kolin:
    2374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6913 micro
Összesen 6009 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Elkészítés

Rakott krumpli

  1. A burgonyát bő, sós vízben puhára főzzük. A tojásokat szintén bő, sós vízben forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízzel lehűtjük. A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, a tojásokat megpucoljuk és mindkettőt fél centi vastag karikákra szeleteljük
  2. A kisütött zsír felét magas falú tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Erre kerül egy réteg szeletelt burgonya – az összes mennyiség harmada – úgy, hogy minden szelet egyharmad részt fedje az előtte lévőt. Ezután egy réteg szeletelt tojás következik – a teljes mennyiség fele – szintén fedésben. A következő réteg a kisült kolbász fele, meglocsolva a saját zsírjának másik felével.
  3. A tejfölbe beleütünk egy tojást, habverővel fellazítjuk, és a felével meglocsoljuk a kolbászos réteget. Ismét egy réteg burgonya jön, aztán egy réteg tojás, majd kolbász a zsírjával. Ne felejtsünk el minden réteget meghinteni sóval. Végül befedjük az utolsó harmad burgonyával, meglocsoljuk a maradék zsírral és tejföllel. 180 ºC-os sütőben aranybarnára sütjük.

Hagyma saláta

  1. A hagymákat megpucoljuk és viszonylag vastagon felszeleteljük. Kisebb lábasban megpirítjuk a mustár- és koriandermagot, a babérlevelet, majd ráöntünk fél liter vizet, amivel felforraljuk.
  2. Forrás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az ecetet és a cukrot. Beletesszük a hagymákat is. Sózzuk, borsozzuk, és ebben a lében hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
  3. Tálalás: a rakott krumplit a tűzálló edényben hagyjuk, a salátát kis tálakban kínáljuk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 493
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 08.

Ajánló

Be kell vallanom, nem is hiányzott, de ha egyszer nekidurálom magam, és főzök, akkor annak tökéletesnek kell lennie. – Fodor Zsóka

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli marinált vegyes hagymasalátával - Fodor Zsóka
Barátok közt Sülve-Főve 6 recept

Kétszer voltam férjnél, egyik sem panaszkodott a főztömre! Vagy azért, mert jó volt, vagy azért, mert szerettek?! Szerencsére anyám is nagyon jól főzött, így nem voltam rákényszerítve, hogy a konyhában tüsténkedjek.

Hozzávalók

Rakott krumpli

Hagyma saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...