Rakott krumpli BackerMan konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
BackerMan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
537
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
2691
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1218.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 210.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
537
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.4 g
Zsír
-
Összesen 198.3 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1374 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6093.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 1947 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 2066 mg
-
Nátrium 1639 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1051.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1502 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 341 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 862 mg
-
Retinol - A vitamin: 1484 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1032 micro
Összesen
2691
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Főzzük meg a krumplit héjában sós vizben. A tojásokat is főzzük meg keményre.
- A jénait (tepsit) kenjük ki egy kis vajjal (esetleg zsírral, ha nincs otthon vaj). Pucoljuk meg a krumplit és a tojásokat. A tojáspucoláshoz egy kis segítség. Törjük meg teljesen a tojást, és a két ellentétes végéről csípjük le a héját és a hártyát is. Erősen fújjunk bele mindkét oldalról. Ha nem volt túl friss, akkor szépen elválik a belsejétől a héja, és szépen lehúzható.
- A sütőt melegítsük előmaximumra.
- A krumplit és a tojásokat karikázzuk fel, és rétegezzük a tepsibe a következőképpen. Krumpli, lapocka, tojás, tejföl, só, sajt, krumpli, lapocka, tojás, tejföl, só, krumpli, tejföl, só.
- Be a sütőbe, és sütjük, míg egy kicsit kezd megpirulni a teteje. Végén mehet még rá egy kis sajt (nekem maradt még 2 szelet lapocka, azt felcsíkoztam, és összekevertem a sajttal), és azt is rápirítjuk.
- Már csak a tálalás van hátra.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15x25x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8798
- Feltöltés dátuma: 2012. november 13.
Ajánló
Szerintem ezt az ételt nem kell ajánlani, mert mindenki ismeri.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
BackerMan
39 recept
Az egyik kedvencem a rakott krumpli. Bármivel meg lehet tölteni ,és ezért nem unalmas. Éppúgy lehet vega kaja és húsos is. Kiadós étel. Igaz, most csináltam először, de rengetegszer ettem már. A mamám sült lecsókolbászt rak bele, a feleségem családja füstölt kolbászt. Mind a kettővel finom. Nem kívántam a kolbászos verziót, és így került bele lapocka. Azt is lehet elősütni, akkor finom ropogós lesz belül is.