r
Nosalty Logó

Rakott krumpli B konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott krumpli B konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2246.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    421 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.4 g

Zsír

  • Összesen
    472.7 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    3287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13479.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    3444 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    3813 mg
  • Nátrium
    5321 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2525.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3082 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    585 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    2183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3040 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2293 micro
Összesen 6454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk. A kolbászt és a tojást szintén karikára, a szalonátt 1x2 cm-s lapocskákra vágjuk.
  2. El kezdjük rétegezni a hozzávalókat a következők szerint: 1. sor fele szalonna, következő sor: krumpli. Erre jön só, és zöldséges fűszerkeverék (én az egyik drogériában vásárolható, saját márkás terméket használom). Ezt követően tojás, kolbászkarika, és tejfölfoltok. A szalonna kivételével ismételgetjük a fentieket úgy, hogy a felső réteg krumpli legyen, szalonnával befejezve. Tejfölből kb. 2/3-a menjen bele.
  3. Alufóliával lefedve puhára sütjük. Amikor puha, a fóliát levéve pirítjuk.
  4. Pirítást követően rásimítjuk a maradék tejfölt, és bőven megszórjuk reszelt sajttal, így tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt rásül. Mi szeretjük, ha enyhén megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5493
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Ajánló

6 adagot írtam, de mi 4 főre készítjük, persze egyszerre nem fogy el. Laktatós, kiadós, finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpliból nem lehet keveset csinálni, és előbb-utóbb mind el is fogy. A mi verziónkba a krumpli nyersen kerül bele, így egészen más a krumpliélmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...