r
Nosalty Logó

Rakott kelbimbó Marcsitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Rakott kelbimbó Marcsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    404 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1457 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    3934 micro
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.6 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4727.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1792.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    856 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    1617 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    647 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    5829 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    15736 micro
Összesen 2832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    104 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát az 1ek zsíron megdinszteljük, félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát, jöhet bele a hús, amit fehéredésig pirítunk.
  2. Ezután fűszerezzük (só, bors, kömény), és a paprikát, paradicsomot, fokhagymát is hozzáadjuk. Öntünk alá ½ dl vizet, fedő alatt 1 órát többször kevergetve pároljuk.
  3. Közben a megtisztított, félbe vágottkelbimbót sós vízben megfőzzük, majd a rizst is.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 Cfokra.
  5. A húst a rizzsel összekeverjük, a puhára főtt kelbimbóról a vizet leöntjük. Megfelelő nagyságú tepsi aljába a fele bimbót elrendezzük. A rizzsel összekevert húst ráöntjük, majd a maradék kelbimbó kerül rá.
  6. A tejfölt a tojással és egy csipet sóval összekeverjük, mehet a tetejére.
  7. A sütőt visszavesszük 180 C fokra, belerakjuk az edényt, és összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 31 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9460
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Melegen, friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Nagy kedvenc volt nálunk a rakott kelkáposzta, de amióta kelbimbóval váltottam ki a kelkáposztát, ez lett a nyerő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...