r
Nosalty Logó

Könnyű rakott kel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Könnyű rakott kel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

741
Kalória
37.8g
Fehérje
72.9g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
436g
Víz
130.3g
Koleszterin
8.6g
Rost
8.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    436 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1237 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 741 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.3 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    1941 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1744.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    582 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1344 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4947 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    652 micro
Összesen 2963 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A darált hússal kezdünk, hogy jól meg tudjuk pirítani olívaolajon, ezután adjuk csak hozzá a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a római köménnyel, az őrölt babérlevéllel, a majorannával és a csípős pirospaprikával. Összekeverés után felöntjük egy kis vízzel, hogy igazán szaftos legyen, és negyed óráig hagyjuk összefőni.
  2. Ez idő alatt egy másik edényben felrakjuk a rizst. Amikor elkészült, leszűrjük, és összeforgatjuk a darált húsos keverékkel, majd félretesszük.
  3. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, hogy pár percre a gyöngyöző vízbe mártsuk a kelkáposzta leveleit. Ügyeljünk arra, hogy ne főjenek túlságosan szét. Miután a levelek megpuhultak, egy külön tálba szedjük őket.
  4. Egy megfelelő méretű, hőálló tálat kivajazunk, és első rétegként elfektetjük az alján a káposztaleveleket. Erre jöhet rá a darált húsos-rizses töltelék, utána egy réteg tejföl, ismét a töltelék, majd még egy réteg káposzta, amit végül megkoronázunk jó vastagon tejföllel.
  5. A rakott káposztát előmelegített, 180°-os sütőbe rakjuk 35 percre, míg a felső réteg aranybarnára pirul. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit kihűlni, majd felszelve, tejföllel a tetején tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A rakott kel, ami kell neked, ha valami igazán tejfölösre és szaftosra vágysz. A jól bevált, megszokott ízeket egyszerű megbolondítani valami újdonsággal, hogy ne mindig ugyanolyan formájukban kerüljenek az asztalra. Legyen szó egy kis csípősről, sajtról vagy épp egy jó öntetről, a rakott kel mellé mindegyik remekül passzol.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!