r
Nosalty Logó

Rakott karfiolos besameles tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mokiviki
Rakott karfiolos besameles tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karfiolhoz

A besamelhez

Összesen 1025 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karfiolhoz

A besamelhez

Összesen 3076 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karfiolhoz

A besamelhez

Összesen 194 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2415.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1025 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7247.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    1736 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    3428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1038 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 3076 kcal
  • 18% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A besamelhez

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. Az olajon megpirítjuk világosbarnára a lisztet (megfuttatjuk). Figyeljünk oda, mert hamar lekaphat, és más lesz az íze. Eközben a sonkát is megpirítjuk külön edényben.
  2. Annyi tejjel öntjük fel, amilyen állagúra szeretnénk (olyan tejföl állagú legyen). Ezt a folyamatot folyamatos keverés mellett tegyük, mert csomós lesz. Én először a fele tejjel öntöm fel, hogy alaposan elkeverjem, majd a maradékkal. Sóval ízlés szerint ízesítjük.
  3. Addig keverjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd beleöntjük a pirított sonkát, és ekkor egy 2-3 percig még kevergetjük, majd elzárjuk.

A besamelhez

  1. A tésztát és a karfiolt megfőzzük vízben (a karfiolt én ételízesítővel szoktam főzni).
  2. A tepsit kikenjünk kevés olajjal. Beletesszük a tésztát, a karfiolt, nyakon öntjük a besamellel, és sajtot reszelünk rá, meg a mozzarella sajtot rászeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26*11*6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8986
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiolos besameles tészta
mokiviki 27 recept

Volt egy kis karfiol a mélyhűtőben, úgyhogy ezt találtam ki a koliban :)

Hozzávalók

A karfiolhoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...