Rakott karfiol másképp
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g karfiol25 kcal
-
50g csirkemellfilé60 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g karfiol50 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
44.6g karfiol4 kcal
-
8.9g csirkemellfilé11 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1.6g fokhagyma2 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
13.4g joghurt8 kcal
-
13.4g sajt47 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1866 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 689 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 309.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 763 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2301 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2506 micro
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 75.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3732 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 1378 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 1084 mg
-
Nátrium 1032 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 619.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 901 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 228 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1526 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4601 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5013 micro
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 447 micro
Hozzávalók
-
10 dkg csirkemellfilé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
2 csokor petrezselyem
-
150 g joghurt
-
fehér bors ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
kurkuma ízlés szerint
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig főzzük, hideg vízben lehűtjük, lecsepegtetjük. A csirkemellet megmossuk, kis csíkokra vágjuk. A vöröshagymát (lehet bármilyen más hagyma is), fokhagymát és petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
- Míg a karfiol elkészül, 1 ekextraszűz olívaolajjal kikenjük azt az edényt, amiben majd sütjük.
- Egy másik edényben - serpenyőben - 2 evőkanál olívaolajon kifehérítjüka kis darabokra vágott csirkemelleket(kb. 2 perc), majd hozzáadjuk először a vöröshagymát, egy kicsit így is sütjük (kb. 2 perc), hozzáadjuka fokhagymát, petrezselymetés a fűszereket, jól összerottyantjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Én frissen őrölt fehérborsot, frissen őrölt színes borsot,borsikafüvet, kurkumát és provence-i frissen őrölt fűszerkeveréket használtam (őrlős üvegből).
- A kihűtött, lecsepegtetett karfiolt beletesszük az olajjal kikent sütőedénybe (ha túl nagyok a karfiolrózsák, kisebb darabokra vágjuk), elosztjuk rajta a melles-hagymás-petrezselymes-fűszereskeveréket, meglocsoljuk a joghurttal, megszórjuk a durvára reszelt zsírszegény sajttal,és mehet is a sütőbe. Kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Aki szereti, fekete olajbogyóval tálalhatja (én ezt most kihagytam, mert nem volt itthon).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 21x16
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10636
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Már évek óta kínlódok az étkezéssel.:( A zsíros, nehéz ételeket nem nagyon bírom, de eddig nem voltam hajlandó magamnak külön főzni. Mindig is a zöldséges, kevés húsos, könnyű ételeket kedveltem, de hát a lustaság, ugye fél egészség!:) Már ott tartottam, hogy 1 pohár víztől is felfújódtam, alig ettem, mégis híztam. Aztán a neten mindenféle dolgokat olvasgatva rátaláltam egy orvos oldalára, ahol hasznos dolgokat olvastam. Ezt a receptet is tőle loptam, csak egy kicsit megvariáltam. Az eredeti recept neve "Szicíliai karfiol fekete olívabogyóval", de az hús nélkül készül. Biztos úgy is finom, de mivel épp kéznél volt egy kevés kis csirkemell, gondoltam, azt is felhasználom. Szerintem bármilyen más zöldséggel is finom lehet, még brokkolival is ki fogom próbálni.