Rakott karfiol ahogy kulcsarpisti készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
kulcsarpisti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
234g karfiol23 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
Összesen
911
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
2340g karfiol234 kcal
-
1500g darált sertéshús2730 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
900g paradicsom162 kcal
-
2000g padlizsán475 kcal
-
800g tejföl1584 kcal
-
400g trappista sajt1408 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
9115
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
26.5g karfiol3 kcal
-
17g darált sertéshús31 kcal
-
2.3g rizs8 kcal
-
10.2g paradicsom2 kcal
-
22.7g padlizsán5 kcal
-
9.1g tejföl18 kcal
-
4.5g trappista sajt16 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g vöröshagyma0 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
Összesen
103
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1667.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 566.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
911
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 487 g
Zsír
-
Összesen 606.8 g
-
Telített zsírsav 226 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 221 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 107 g
-
Koleszterin 1909 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16676.3 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 442 mg
-
Kálcium 4338 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 1090 mg
-
Foszfor 6830 mg
-
Nátrium 3877 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 459.7 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 100 mg
VÍZ
-
Összesen 5668.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2724 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 88 mg
-
C vitamin: 683 mg
-
D vitamin: 354 micro
-
K vitamin: 317 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 117 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1739 micro
-
Kolin: 1912 mg
-
Retinol - A vitamin: 2295 micro
-
α-karotin 909 micro
-
β-karotin 4632 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 23157 micro
-
Lut-zea 1864 micro
Összesen
9115
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 263 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db karfiol
-
1.5 kg darált sertéshús
-
1 bögre rizs
-
5 nagy db paradicsom
-
5 db padlizsán
-
800 g tejföl
-
40 dkg trappista sajt
-
2 nagy db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
- Előkészület:
- A padlizsánokat sütőben vagy grillen jól megsütjük. Nem baj, ha kicsit megég a héja. Vizes konyharuha alatt pihentetjük.Megtisztítjuk, majd aprítjuk.
- Sós vízben a karfiolt előpároljuk.
- Közben feltesszük a rizst, melyet először zsiradékon opálosítunk, majd kétszeres mennyiségű sós, hagymás, fokhagymás forró vízzel vagy húslével felöntünk.
- Utána a paradicsomot forró vízbe dobjuk, és héját leszedjük, majd apró kockára vágjuk.
- Elkészítés:
- A hagymát összevágjuk,zsiradékon (olaj vagy sertészsír) dinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát, s tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig pirítunk, majd fűszerezzük, készre sütjük.
- A padlizsánból jóízű krémet keverünk, és hozzáadjuk a paradicsomot (majonézt, mustárt nem használunk).
- Összekeverjük a tölteléket: arizsta paradicsomos padlizsánkrémmel és a darált hússal.
- A karfiolokat rózsáira szedjük, vagy szeletekre vágjuk (ki hogy szereti), és kivajazott tepsi aljára rétegezzük. Rászedjük a töltelékünket, és befedjük karfiollal, amit sajtos, sós, borsos tejföllel zárunk le.Tetejét reszelt sajttal szórjuk.
- 200 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük, míg a teteje el nem kezd pirulni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 7304
- Feltöltés dátuma: 2014. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
kulcsarpisti
7 recept
A lányom nemrég megjegyezte, hogy régen evett már rakott karfiolt, és éppen volt otthon két darab, padlizsán meg a kertben roskadásig. Elérkezettnek láttam az időt egy kis átértelmezésnek. Az eredmény? Mindenki kétszer szedett.