Rakott juhtúrós tészta csőben sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 25% Zsír
Szósz elkészítése
-
34 kcal
-
246 kcal
-
63g juhtúró177 kcal
-
50g juhsajt189 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Tészta elkészítése
Összesen
1308
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 25% Zsír
Szósz elkészítése
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
250g juhtúró708 kcal
-
200g juhsajt756 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Tészta elkészítése
Összesen
5229
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 25% Zsír
Szósz elkészítése
-
9 kcal
-
9.8g kolozsvári szalonna64 kcal
-
16.4g juhtúró46 kcal
-
13.1g juhsajt50 kcal
-
26.2g tejföl52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Tészta elkészítése
Összesen
343
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 79.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1756.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 1114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 93.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
1308
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177 g
Zsír
-
Összesen 317.9 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7026.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 333 mg
-
Kálcium 518 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 1378 mg
-
Nátrium 4455 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 396.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 375.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1211 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
5229
kcal
- 14% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Szósz elkészítése
- Lábasban tegyünk fel vizet a lángra. Ha forr a víz, adjunk hozzá egy evőkanálnyi sót, majd a tésztát főzzük ki "al dente" állagúra. (Közepén kissé roppanós marad a tészta.) Szűrjük le, főzőlevéből egy csészényit tegyünk félre, amennyiben szükség lenne a ragut némiképp hígítani.
Tészta elkészítése
- A szalonnát kockázzuk fel, és egy nagy méretű serpenyőben (akkorában, amiben végül a tésztával együtt is elfér a ragu) kevés zsíron pirítsuk meg. Közben reszeljük le a juhsajtot. Ha ezzel megvagyunk, a szalonnakockákat szedjük ki a zsírból, és tegyük kistányérra, ameddig felhasználjuk.
- A visszamaradt zsírban keverjük el, és forraljuk fel a tejfölt, majd adjuk hozzá a juhtúrót. Ízesítsük fekete borssal, ha szükséges, sózzuk. Ebben a stádiumban a szószunk híg állagot kell, hogy felvegyen, ha esetleg túl sűrűnek érezzük, a tészta főzőlevéből adjunk hozzá egy keveset.
- Keverjük el a frissen kifőtt tésztával, és egy-két percet forraljuk össze.
- Közben zománcozott cserépedényt készítsünk elő. Tálalókanál segítségével rakjunk bele annyi tésztát, amennyi kitölti az edény alját. Erre szórjunk pirított szalonnakockát és reszelt sajtot. Ezt követően a következő tésztasort rakjuk le, majd ismét szalonna és sajt. A harmadik sor tészta lesz az utolsó, reszelt sajttal zárjuk le a sort.
- 230 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 15 perc alatt. Tálaljuk azonnal.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25x5
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 6839
- Feltöltés dátuma: 2017. február 03.
Ajánló
Amennyiben nem fogy el egyszerre az étel, érdemes egy kevés szószt készíteni az újra melegítéskor, és abban átforgatni, átforrósítani a maradékot, akkor nem szárad ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Sokan kedvelik a sztrapacskát, de kevesen vannak, akik a burgonyagaluskával szeretnek házilag dolgozni. Ez az étel egy öszvér megoldás, félúton a tésztaétel és a sztrapacska között.