r
Nosalty Logó

Rakott gomba bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Rakott gomba bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1231.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    120.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    987 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1727 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben sóval, babérlevéllel fedő alatt lassú tűzön megfőzzük.
  2. A gombát a szennyeződésektől megtisztítjuk, nagyobb darabokra aprítjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk.
  4. A gombát erős tűzön megpirítjuk, ne pároljuk! Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Pár percig együtt pirítjuk.
  5. A tejszínbe belekeverjük a tojást, a reszelt sajt felét, sót, frissen őrölt borsot.
  6. Egy sütőtál alján elterítjük a megfőtt bulgurt, eligazgatjuk rajta a pirított gombát. Ráöntjük egyenletesen eloszlatva a tejszínt, majd a sűrű tejfölt elkenjük a tetején. Erre szórjuk a sajt másik felét.
  7. Betoljuk az előmelegített sütőbe, összesütjük, a végén kicsit megpirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1420
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott gomba bulgurral
Pogácsa 391 recept

Szeretjük a rakott egytál ételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...