r
Nosalty Logó

Rakott burgonya Vivuctól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivuc
Rakott burgonya Vivuctól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    2063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6500.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    4127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 2632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit, és sós vízben egyben megfőzzük. Megfőzzük a tojásokat. Felkarikázzuk a kolbászt, ha nagyon puha, akkor elősütjük, hogy ne engedjen később sok levet, és ne áztassa el a kész fogást.
  2. Ha minden megfőtt, megpucoljuk a tojást, felszeleteljük, a krumplit is felkarikázzuk kb. fél ujjnyi vastag szeletekre.
  3. Elővesszük a tepsit (nálam 20x10 méretű). Egy-két kolbászkarikát elszórunk a tesi alján, azután kezdjük a rétegezést. Egy réteg krumpli, rá tojások, rá kolbász, majd erre egy réteg tejföl. Így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére kerül majd a sajt.
  4. Sütőbe toljuk: 180 fok 20-25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7313
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a rakott krumplit rengeteg tejföllel! Ez a kedvenc családi recept hozzá, gyorsan kész, na de még gyorsabban elfogy! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...