r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós ahogy MoncsikaAnyuci készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rákóczi túrós ahogy MoncsikaAnyuci készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 8857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.9 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.7 g

Zsír

  • Összesen
    248.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10319.4 g
  • Cink
    2606 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    2016 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    83 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1405.1 g
  • Cukor
    1061 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1204 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1222 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 8857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból gyorsan egynemű tésztát gyúrunk.
  2. 8 mm vastagra nyújtjuk, előmelegített 180 fokos sütőben világos barnára sütjük.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
  4. Megkenjük forró baracklekvárral a tésztát, és ráborítjuk a túró tölteléket, amit nedves kézzel elegyengetünk.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg mikor megnyomkodjuk a kezünkkel nem ragad rá.
  6. A habhoz a tojásfehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot lábosba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Szirupot főzünk belőle, ez elég sokáig tart, úgyhogy a hab felverésével ráérünk kicsit várni. Akkor jó a szirup, ha egy mélytányérba teszünk hideg vizet, és egy kanállal kiveszünk a szirupból, és beleöntjük, kézzel fel tudjuk venni, és kemény golyót tudunk formálni belőle. Ekkor hozzáöntjük a kemény habhoz, és egyneművé keverjük.
  7. Csillagcsöves habzsákkal átlósan rányomjuk a habot, és megszórjuk porcukorral.
  8. Addig sütjük már csak, míg a hab kissé rászárad.
  9. Majd ismét habzsák segítségével rányomjuk a baracklekvárt átlósan.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 19777
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a Rákóczi túróst, alig vártam hogy megtanuljam, hogy is kell elkészíteni. A cukrász suliban pedig a legjobb cukrászmester oktató megmutatta. Itthon pedig szorgalmasan gyakorlok.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...