Rákóczi túrós ahogy MoncsikaAnyuci készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
30 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
9g tojás12 kcal
A töltelékhez
A habhoz
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
4g víz0 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
46 kcal
Összesen
739
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltelékhez
-
1000g tehéntúró1470 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
100g búzadara360 kcal
A habhoz
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
50g víz0 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
Összesen
8857
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
11 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
6.1g margarin44 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
A töltelékhez
-
30.4g tehéntúró45 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
3g búzadara11 kcal
A habhoz
-
12.1g tojásfehérje6 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
15.2g cukor59 kcal
-
6.1g sárgabaracklekvár17 kcal
Összesen
270
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.9 g
-
Cink 217 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.1 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
739
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 258.7 g
Zsír
-
Összesen 248.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10319.4 g
-
Cink 2606 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1128 mg
-
Vas 2016 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 2803 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 101 mg
-
Mangán 83 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1405.1 g
-
Cukor 1061 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1326.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1793 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 252 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1204 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 372 micro
-
Kolin: 364 mg
-
Retinol - A vitamin: 1691 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1222 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
8857
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.4 g
-
Cink 79 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
270
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g kukoricaliszt
-
200 g finomliszt
-
200 g margarin
-
100 g porcukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
1 kg tehéntúró
-
300 g cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
100 g búzadara
A habhoz
-
10 db tojásfehérje
-
500 g cukor
-
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóiból gyorsan egynemű tésztát gyúrunk.
- 8 mm vastagra nyújtjuk, előmelegített 180 fokos sütőben világos barnára sütjük.
- A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
- Megkenjük forró baracklekvárral a tésztát, és ráborítjuk a túró tölteléket, amit nedves kézzel elegyengetünk.
- Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg mikor megnyomkodjuk a kezünkkel nem ragad rá.
- A habhoz a tojásfehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot lábosba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Szirupot főzünk belőle, ez elég sokáig tart, úgyhogy a hab felverésével ráérünk kicsit várni. Akkor jó a szirup, ha egy mélytányérba teszünk hideg vizet, és egy kanállal kiveszünk a szirupból, és beleöntjük, kézzel fel tudjuk venni, és kemény golyót tudunk formálni belőle. Ekkor hozzáöntjük a kemény habhoz, és egyneművé keverjük.
- Csillagcsöves habzsákkal átlósan rányomjuk a habot, és megszórjuk porcukorral.
- Addig sütjük már csak, míg a hab kissé rászárad.
- Majd ismét habzsák segítségével rányomjuk a baracklekvárt átlósan.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 19777
- Feltöltés dátuma: 2013. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Imádom a Rákóczi túróst, alig vártam hogy megtanuljam, hogy is kell elkészíteni. A cukrász suliban pedig a legjobb cukrászmester oktató megmutatta. Itthon pedig szorgalmasan gyakorlok.:)