r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós ahogy Anita készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anita1981
Rákóczi túrós ahogy Anita készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4642 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 284 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.8 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 464 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9217.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1683 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    2960 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    611 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    666.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 4642 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.8 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet öntsük tálba, tegyük hozzá a sütőport. Adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszeljünk bele egy kis citromhéjat, és gyúrjuk össze. Csomagoljuk fóliába, pihentessük legalább egy órán át a hűtőszekrényben.
  2. Eközben készítsük el a tölteléket: a tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, majd dolgozzuk össze az áttört túróval.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, egy kisebb tepsibe terítjük. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
  4. Ha kész, szórjuk meg zsemlemorzsával a tésztát, simítsuk el rajta a túrós tölteléket és a sütőbe visszatéve süssük készre.
  5. A megmaradt tojásfehérjéket a porcukorral verjük habbá, borítsuk be vele a kész süteményt. A langyos sütőbe tegyük vissza éppen csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon a tetejére.
  6. Ha kihűlt, vizes késsel szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16794
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákóczi túrós ahogy Anita készíti
Anita1981 13 recept

Sógornőmtől kaptam régebben egy nagy méretű, színes képekkel tarkított recepteskönyvet. Sütni most sütöttem belőle először, és ráadásul nagyon finomat! Mindenkinek nagyon tetszett és ízlett is ez a fajta sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...