Rácz-ponty Capucine konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Capucine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pontyhoz
-
250g ponty191 kcal
-
170g lecsó70 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
13g erdélyi szalonna82 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
A túrós csuszához
-
44g tejföl87 kcal
-
4g só0 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
Összesen
1117
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pontyhoz
-
1000g ponty762 kcal
-
680g lecsó279 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
50g erdélyi szalonna328 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
A túrós csuszához
-
175g tejföl347 kcal
-
14g só0 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
Összesen
4464
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pontyhoz
-
35g ponty27 kcal
-
23.8g lecsó10 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
1.7g erdélyi szalonna11 kcal
-
1.7g füstölt sajt6 kcal
A túrós csuszához
-
6.1g tejföl12 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
8.7g tehéntúró13 kcal
-
17.5g tészta65 kcal
-
1.7g füstölt szalonna11 kcal
Összesen
156
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.4 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3229.1 g
-
Cink 167 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 131 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 1039 mg
-
Nátrium 1469 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 227 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1482 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1117
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 241.5 g
Zsír
-
Összesen 175.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12916.3 g
-
Cink 668 mg
-
Szelén 400 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 525 mg
-
Magnézium 483 mg
-
Foszfor 4158 mg
-
Nátrium 5878 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 451.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 907.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 5928 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 68 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1302 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
4464
kcal
- 14% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 207 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
A pontyhoz
-
1 kg ponty
-
680 g lecsó
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
5 dkg erdélyi szalonna
A túrós csuszához
-
175 g tejföl
-
2 tk só
-
250 g tehéntúró
-
5 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
A pontyhoz
- A szalonnát pirítsuk meg, szedjük ki a pörcöket belőle, tegyük félre.
- A hagymát vágjuk kockákra, néhány percre dobjuk a kiolvadt zsírba.
- Tegyük jénai-tál aljára a hagymát, helyezzük rá az enyhén sózott halszeleteket. Öntsük rá a lecsót, amelybe előzőleg elkevertünk egy kevés erős paprikát.
- Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe fél órára, 160 fokon. Ha letelt az idő, reszeljünk a halakra kevés füstölt sajtot és tegyük vissza pirulni még 10 percre. Forrón tálaljuk.
- A csuszához: A szalonnát pirítsuk zsírjára és tegyük félre.
- A tésztát főzzük meg, 1 tk sóval.
- Lecsöpögtetés után tegyük egy nagy tálba, öntsük rá a szalonna zsírját, keverjük meg. A tejfölt 1 tk sóval és túróval keverjük össze, fokozatosan keverve adagoljuk a tésztához.
- A pörcöt szórjuk a tetejére tálaláskor.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 7463
- Feltöltés dátuma: 2012. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Capucine
23 recept
Elmondva nem hangzik túl bizalomgerjesztően, hogy "végy egy halat, önts reá az paprikát, hagymát s paradicsomot, süssed" főleg nekem, akit egy nagy hallal ki lehetne kergetni a világból, drága testvérem meg is tette kiskorában. Mégis. Ez az étel megérdemli a megdicsőülést, mert forró, fűszeres, paradicsomos a hal, hűs és tejfölös a túrós csusza, tökéletes ellentétek és jó barátok. A történetet kiegészíti egy fontos tény, miszerint a túrós csusza alapját nagymamám gyúrta és nyújtotta a kis kezével, hogy azután lebbencstésztaként faljuk fel, nagy nagy örömmel.