r
Nosalty Logó

Rácz-ponty Capucine konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Capucine
Rácz-ponty Capucine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pontyhoz

A túrós csuszához

Összesen 1117 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pontyhoz

A túrós csuszához

Összesen 4464 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pontyhoz

A túrós csuszához

Összesen 156 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3229.1 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    1469 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1117 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.5 g

Zsír

  • Összesen
    175.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12916.3 g
  • Cink
    668 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    525 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    4158 mg
  • Nátrium
    5878 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    907.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5928 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    68 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1302 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 4464 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A pontyhoz

A túrós csuszához

Elkészítés

A pontyhoz

  1. A szalonnát pirítsuk meg, szedjük ki a pörcöket belőle, tegyük félre.
  2. A hagymát vágjuk kockákra, néhány percre dobjuk a kiolvadt zsírba.
  3. Tegyük jénai-tál aljára a hagymát, helyezzük rá az enyhén sózott halszeleteket. Öntsük rá a lecsót, amelybe előzőleg elkevertünk egy kevés erős paprikát.
  4. Fedjük le alufóliával és tegyük a sütőbe fél órára, 160 fokon. Ha letelt az idő, reszeljünk a halakra kevés füstölt sajtot és tegyük vissza pirulni még 10 percre. Forrón tálaljuk.
  5. A csuszához: A szalonnát pirítsuk zsírjára és tegyük félre.
  6. A tésztát főzzük meg, 1 tk sóval.
  7. Lecsöpögtetés után tegyük egy nagy tálba, öntsük rá a szalonna zsírját, keverjük meg. A tejfölt 1 tk sóval és túróval keverjük össze, fokozatosan keverve adagoljuk a tésztához.
  8. A pörcöt szórjuk a tetejére tálaláskor.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7463
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Capucine 23 recept

Elmondva nem hangzik túl bizalomgerjesztően, hogy "végy egy halat, önts reá az paprikát, hagymát s paradicsomot, süssed" főleg nekem, akit egy nagy hallal ki lehetne kergetni a világból, drága testvérem meg is tette kiskorában. Mégis. Ez az étel megérdemli a megdicsőülést, mert forró, fűszeres, paradicsomos a hal, hűs és tejfölös a túrós csusza, tökéletes ellentétek és jó barátok.   A történetet kiegészíti egy fontos tény, miszerint a túrós csusza alapját nagymamám gyúrta és nyújtotta a kis kezével, hogy azután lebbencstésztaként faljuk fel, nagy nagy örömmel.

Hozzávalók

A pontyhoz

A túrós csuszához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...