Rácos patiszon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ibóka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
360g patisszon36 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
21 kcal
-
0 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
659
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1440g patisszon143 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2631
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
44g patisszon4 kcal
-
15.3g darált sertéshús28 kcal
-
3.1g sűrített paradicsom3 kcal
-
0 kcal
-
9.2g paradicsom2 kcal
-
6.1g paprika1 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
13.8g tejföl27 kcal
-
3.1g kolbász14 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
81
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1403.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 574 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 518.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 933 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 9121 micro
-
Lut-zea 4808 micro
Összesen
659
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 154 g
Zsír
-
Összesen 183.3 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 581 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5612.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 1942 mg
-
Nátrium 2298 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.7 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2074.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 902 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 354 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 366 micro
-
β-karotin 3733 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 36483 micro
-
Lut-zea 19232 micro
Összesen
2631
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1116 micro
-
Lut-zea 588 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
2 db patisszon
-
50 dkg darált sertéshús
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
1 kávéskanál gyros fűszerkeverék
-
3 db paradicsom
-
2 db paprika
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
450 g tejföl
-
10 dkg kolbász
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A patiszont négyfelé vágjuk, kanállal a belsejét kikaparjuk, további cikkekre vágjuk, végül meghámozzuk. (A patiszon "fura" formája miatt az utolsó lépés a hámozás, így a legkönnyebb). Ezután enyhén sós vízben megfőzzük.
- Amíg a patiszon fő, a darált húst megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompüré-konzervet, sózzuk, és megfűszerezzük a "gyros" fűszerkeverékkel.
- Ha a patiszon megfőtt, leszűrjük, és elfelezzük. Egyik felét a tepsi alján elrendezgetjük, majd következő rétegként rátesszük a párol darált húst. Ezután jön a karikára vágott hagyma, paradicsom, paprika és egy kevés só. (Nálam a sorrend folyton változik). A tetejére rendezgetjük a patiszon másik felét és a karikára vágott kolbászt. Ezután az egészet beborítjuk a tejföllel és mehet is a sütőbe.
- Ha valaki nagyon finomra szeretné, még egy kis reszelt sajtot is tehet a tejfölre.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 17512
- Feltöltés dátuma: 2011. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ibóka
8 recept
Párom egyik kedvenc étele, ezt képes két nap is megenni egymás után (mást nem nagyon :( ) Mivel semmi "bűnös" anyag nincs benne, nyugodtan lehet belőle enni 2-3 nagy tányérral is, bár meg kell mondanom szerintem eléggé laktató. Vásárláskor, illetve főzéskor a patiszon talán soknak fog tűnni, de főzés közben annyira összeesik, hogy nekem pl. a 3 nagy példánnyal is "manővereznem" kellett, hogy két rétegre elég legyen. Úgyhogy ha valaki 4 db-ot készit elő, az sem hibázik nagyot :). A többi hozzávalót is lehet ízlés szerint variálni - semmi sem szentirás. Egyébként egy kérdés: néhol "patiszon", máshol pedig "patisszon". Tudja valaki, hogy melyik a tuti helyes? Vagy írjak inkább csillagtököt? :)