r
Nosalty Logó

Queijadas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Queijadas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 3052 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 254 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4125 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1217 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1829 micro
Összesen 3052 kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A tészta alapanyagait egy nagy tálba kimérjük, és közepesen kemény tésztává gyúrjuk.
  2. A kész tésztát belisztezett felületen nagyjából 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval akkora alapterületű köröket vágunk belőle, amekkorák elegek ahhoz, hogy a muffiforma alját és körben az oldalát befedjék.
  3. A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálban simára keverjük. Hagyjuk pihenni 10 percet, ezalatt a cukor feloldódik, ekkor újrakeverjük.
  4. A kivajazott muffinformákat kibéleljük a tésztakorongokkal, majd megtöltjük a krémmel, ügyelve rá, hogy maradjon 1-2 mm szabadon a tészta pereme alatt.
  5. 175°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket, majd hagyjuk kicsit hűlni fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3480
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 21.

Ajánló

Ez a mennyiség kb. 18 kosárkára elegendő, de ez a forma méretétől is függ.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Queijadas
Rosanics Petra 351 recept

A queijadas jellegzetes portugál édesség, az egyik leghíresebb verziója Sintrában készített queijadas de Sintra. Az édes kosárka lényege, hogy a külső tésztaréteg finom,  ropogós legyen, míg a friss sajtból (ez esetben ricotta), tojássárgából, cukorból és jó adag fahéjból álló töltelék jó krémesre süljön.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...