r
Nosalty Logó

Pulykahússal töltött karalábé

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Pulykahússal töltött karalábé
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

570
Kalória
34.5g
Fehérje
49g
Szénhidrátok
27.4g
Zsír
653.1g
Víz
155.9g
Koleszterin
11.3g
Rost
9.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    653.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3830.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    2612.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    730 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2547 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2760 micro
Összesen 2288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

  1. A rizst jól átmossuk, majd enyhén sós vízben majdnem készre főzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, s 2 ek olajon megdinszteljük.
  3. A húst ledaráljuk. Hozzákeverjük a rizst, a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, 1-2 mk sót, kicsi borsot, a 2 mk pirospaprikát, és jól összedolgozzuk a masszát.
  4. A karalábékat meghámozzuk, kiskanállal a belsejüket kivájjuk, hogy egyenletes, max. 1 cm vastag oldalfaluk maradjon.
  5. A kivájt karalábékat megtöltjük a húsmasszával. Ami kimarad, abból gombócokat formázunk.
  6. Egy széles lábasban elterítünk egy kevés karalábéforgácsot, szépen ráhelyezzük a töltött karalábékat és a gombócokat, s a maradék karalábéforgácsot rájuk szórjuk. Ha túl nagy darabok vannak közte, azt kisebbre aprítjuk.
  7. Felöntjük kb. 1 l vízzel, vagyis ami épp ellepi, megsózzuk, enyhén borsozzuk, és lefedve lassú tűzön addig főzzük, míg a karalábé meg nem puhult.
  8. Ekkor óvatosan kiszedjük a karalábékat, és a levét berántjuk 3 ek olajból és 2 ek lisztből készült világos rántással. Felforraljuk, megszórjuk 1 csokornyi apróra vágott petrezselyemzölddel, belekeverjük a tejfölt, visszatesszük bele a karalábékat, és még egyet forralunk rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Olyan gyönyörűséges karalábékat találtam a piacon, és ráadásul egy rég ismert, megbízható és nagyon tisztességes árusnál, hogy képtelen voltam nem megvenni egy töltött karalábéra való adagot. Ennek az ételnek általában nehezen állok neki, mert kicsit macerás a karalábék kivájása. De mikor már benne vagyok, akkor mindig elcsodálkozom, hogy minek is vacilláltam, hiszen megy ez, mint a karikacsapás. Most direkt néztem az órát, 15-20 perc alatt kész is lettem ezzel a művelettel. Nem veszélyesen hosszú idő, és nagyon megéri. S mikor máskor, ha nem most tavasszal, amikor csak úgy mosolyognak a piacon a frissnél frissebb zsenge karalábék.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!