r
Nosalty Logó

Pulykacomb joghurtmártással és steak burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Pulykacomb joghurtmártással és steak burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

Összesen 917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

Összesen 3668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

Összesen 127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3582.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    2420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 917 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.4 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14328.2 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    3028 mg
  • Nátrium
    9679 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1910.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 3668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

Elkészítés

Pulykacomb

  1. A pulykacombot megszabadítjuk a csontjától, alul-felül megszurkáljuk, minden oldalát jól megsózzuk-borsozzuk.
  2. Egy tepsit kikenünk zsírral, beletesszük a combot, és betoljuk a sütőbe (felső rácsra). Nem kell letakarni. Közepes lángon sütjük 70-80 percig. Megpermetezzük 1 dl vízzel, időnként locsolgatjuk a saját levével. Gyakran szurkáljuk.
  3. Közben meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, jól megmossuk, egy tálban összeforgatjuk 2 ek. sóval és 1 ek. borssal. Meglocsoljuk 1 dl olajjal, és egyenletesen eloszlatjuk egy tepsiben úgy, hogy ne legyen réteges. Betesszük a sütőbe a pulyka alá, és addig sütjük, amíg finom puha nem lesz (kb. 45 perc).
  4. Amíg sülnek, lereszelünk 3 gerezd fokhagymát, a kaporral együtt alaposan összekeverjük a joghurttal. (Borsozni szoktam, sózni nem, mert elég sós a krumpli, meg a husi.)
  5. Teszteljük a combot, megszurkáljuk. Ha már semmi nem folyik ki belőle, kivesszük, felszeleteljük, tálaljuk a mártással és a krumplival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3303
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykacomb joghurtmártással és steak burgonyával
Fonott Kalács 77 recept

Liba- vagy kacsacombbal, illetve mellel is elkészíthető. Bármilyen szárnyas hússal finom, én most pulykacombot vettem a hentesnél, de legelőször libamellből sütöttem ezt a mennyei ételt. A mártást készíthetjük rozmaringgal, kakukkfűvel vagy bármilyen zöldfűszerrel, amit szeretünk.

Hozzávalók

Pulykacomb

Köret

Joghurtmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...