r
Nosalty Logó

Puha perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
McSüti
Puha perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    2356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a 150 g langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a teáskanálnyi instant élesztőt. 10 percig állni hagyjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a vajat elmorzsoljuk a liszttel. 10 perc leteltével a liszt közepére egy mélyedést formálunk, és a felfuttatott élesztőt beleöntjük. Mutatóujjunkkal lassan keverni kezdjük az élesztőt, melynek következtében felveszi az edény alján lévő lisztet. Csak addig keverjük, míg "sár" állaga nem lesz. Ezután az edény oldalától seperjük a lisztet az élesztős massza tetejére, majd letakarva 30-40 percig állni hagyjuk.
  3. 30-40 perc elteltével a tésztaalap szép buborékos/szivacsos lesz. Ekkor összedolgozzuk a tésztát a tálban, majd egy sima, belisztezett felületen kb. 10 percig dagasztjuk, míg sima, selymes nem lesz. Ezután visszahelyezzük a tálba, melyet kissé kiolajozunk, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Miután a tészta megkelt, négy egyenlő részre osztjuk, majd minden negyeddel a következőképpen járunk el: Négyzet alakot formálunk belőle, majd az egyik végéről feltekerjük. Hosszanti szélét összecsipkedjük a tésztával, majd egy 20 cm hosszú hengert sodrunk belőle. Félretesszük pihenni, míg mindegyik negyeddel hasonlóképpen járunk el. Ha végeztünk, megfogjuk az első hengert, és ismét sodrunk rajta, úgy kb. 40-50 cm hosszúságúra. Ha a kívánt hosszúságot elértük, patkót formálunk belőle, megcsavarjuk/keresztezzük kétszer a két végét, majd a patkó középső részéhez hajtjuk, perecet formálva. Mindegyik tésztával a fent leírtak alapján perecet formálunk. A pereceket egy sütőpapírral letakart sütőlapra rendezzük, kellő helyet hagyva a keléshez. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  5. Az egy óra elteltével pereceink szépen megkeltek. Ezt követően a tésztákat 30-40 percre mélyhűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a tésztának a következő lépéshez keménynek kell lenni.
  6. Egy edénybe 5 evőkanál szódabikarbónát 1½ liter vízzel összekeverünk, majd felforraljuk (vigyázzunk, mert nagyon intenzíven pezseg). Ha kész, lekapcsoljuk a főzőlapot, kivesszük a mélyhűtőből a pereceket, és egyesével 10 másodperces fürdőt adunk nekik. A fürdő után sütőpapírra tesszük a pereceket.
  7. Egy tojássárgáját egy evőkanál vízzel összekeverünk, és megkenjük a pereceket. Asztali avagy perec-sóval megszórjuk tetejüket, majd egy késsel íves bemetszést ejtünk a perec alján (nem kell, hogy nagyon mély legyen). 180 C°/200 C° (légkeveréses/ gáz) előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 12469
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 18.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
McSüti 12 recept

Megígértem a férjemnek, hogy Super Bowl-ra sütök neki perecet. Kerestem, kutattam, és úgy hiszem, megtaláltam a tökéletes puha perec receptjét. Időigényes, de a ráfordított idő meghozza a várt sikert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...