Puha perec
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
McSüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
63g finomliszt228 kcal
-
38g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
10 kcal
-
2g barna cukor7 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
286
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
150g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
12g instant élesztő39 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1142
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
54.4g finomliszt198 kcal
-
32.6g víz0 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
2.6g instant élesztő8 kcal
-
1.6g barna cukor6 kcal
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
248
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
286
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3037.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 2356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 193.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
1142
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
-
250 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
1 ek vaj
-
1.5 teáskanál barna cukor
Elkészítés
- A cukrot a 150 g langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a teáskanálnyi instant élesztőt. 10 percig állni hagyjuk.
- A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a vajat elmorzsoljuk a liszttel. 10 perc leteltével a liszt közepére egy mélyedést formálunk, és a felfuttatott élesztőt beleöntjük. Mutatóujjunkkal lassan keverni kezdjük az élesztőt, melynek következtében felveszi az edény alján lévő lisztet. Csak addig keverjük, míg "sár" állaga nem lesz. Ezután az edény oldalától seperjük a lisztet az élesztős massza tetejére, majd letakarva 30-40 percig állni hagyjuk.
- 30-40 perc elteltével a tésztaalap szép buborékos/szivacsos lesz. Ekkor összedolgozzuk a tésztát a tálban, majd egy sima, belisztezett felületen kb. 10 percig dagasztjuk, míg sima, selymes nem lesz. Ezután visszahelyezzük a tálba, melyet kissé kiolajozunk, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Miután a tészta megkelt, négy egyenlő részre osztjuk, majd minden negyeddel a következőképpen járunk el: Négyzet alakot formálunk belőle, majd az egyik végéről feltekerjük. Hosszanti szélét összecsipkedjük a tésztával, majd egy 20 cm hosszú hengert sodrunk belőle. Félretesszük pihenni, míg mindegyik negyeddel hasonlóképpen járunk el. Ha végeztünk, megfogjuk az első hengert, és ismét sodrunk rajta, úgy kb. 40-50 cm hosszúságúra. Ha a kívánt hosszúságot elértük, patkót formálunk belőle, megcsavarjuk/keresztezzük kétszer a két végét, majd a patkó középső részéhez hajtjuk, perecet formálva. Mindegyik tésztával a fent leírtak alapján perecet formálunk. A pereceket egy sütőpapírral letakart sütőlapra rendezzük, kellő helyet hagyva a keléshez. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
- Az egy óra elteltével pereceink szépen megkeltek. Ezt követően a tésztákat 30-40 percre mélyhűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a tésztának a következő lépéshez keménynek kell lenni.
- Egy edénybe 5 evőkanál szódabikarbónát 1½ liter vízzel összekeverünk, majd felforraljuk (vigyázzunk, mert nagyon intenzíven pezseg). Ha kész, lekapcsoljuk a főzőlapot, kivesszük a mélyhűtőből a pereceket, és egyesével 10 másodperces fürdőt adunk nekik. A fürdő után sütőpapírra tesszük a pereceket.
- Egy tojássárgáját egy evőkanál vízzel összekeverünk, és megkenjük a pereceket. Asztali avagy perec-sóval megszórjuk tetejüket, majd egy késsel íves bemetszést ejtünk a perec alján (nem kell, hogy nagyon mély legyen). 180 C°/200 C° (légkeveréses/ gáz) előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 12431
- Feltöltés dátuma: 2017. február 18.
Ajánló
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
McSüti
12 recept
Megígértem a férjemnek, hogy Super Bowl-ra sütök neki perecet. Kerestem, kutattam, és úgy hiszem, megtaláltam a tökéletes puha perec receptjét. Időigényes, de a ráfordított idő meghozza a várt sikert.