r
Nosalty Logó

Pudingos virágocskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Pudingos virágocskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3566 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3566 kcal
  • 4% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 489 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha margarint , a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót alaposan kikeverjük.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet, a pudingot, és jól elkeverjük.
  3. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt bemelegítjük.
  4. A tésztából kisebb dió nagyságú golyókat formázunk, és a tepsibe tesszük.
  5. A golyócskákra virág mintás kiszúróval rányomunk, és a virág közepébe süthető lekvárt teszünk egy keveset.
  6. A sütőben megsütjük, még világosnak kell maradnia, ne süljenek túl.
  7. Rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3991
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Ajánló

Bármikor, ha nasira van kedvünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Sütigyár oldalán találtam ezt a receptet Pudingos lapocskák néven. Köszönet érte. Nagyon megtetszett az egyszerűsége és mutatossága miatt. Most került rá a sor, de nem az utolsó alkalommal. Kicsit módosítottam rajta. Tényleg nagyon gyorsan készen van és finom. Ráadásul nagyon sokféleképpen  variálható. A recept gazdája úgy készítette, hogy villával rányomott, így csíkos hatásúak lettek, és összeragasztotta olvasztott tejcsokival. A puding mennyiségét úgy kell számolni, hogy kb. 3 zacskót igényel, attól függ hány grammos a zacskó. Lehet mindenféle pudinggal készíteni, sőt ha összeragasztjuk akkor lehet felemás, más-más pudinggal. Én robotgéppel kevertem. Az egyik tepsibe nem süthető lekvárral töltötteket tettem, hanem üreseket. Kihűlés után tettem a virág közepébe a lekvárt (csak próbálkoztam).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...