Pudingos süti karamell kristállyal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sajtimádó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A pudinghoz
-
57 kcal
-
167g szójatej90 kcal
-
7g barna cukor25 kcal
Az összeállításhoz
-
67g alma31 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
13g csokoládé73 kcal
A karamellhez
-
10g barna cukor38 kcal
Összesen
417
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A pudinghoz
-
343 kcal
-
1000g szójatej540 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
Az összeállításhoz
-
400g alma187 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
80g csokoládé437 kcal
A karamellhez
-
60g barna cukor228 kcal
Összesen
2508
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
A piskótához
-
8.4g tojás11 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
A pudinghoz
-
4.6g vaníliás pudingpor18 kcal
-
51.2g szójatej28 kcal
-
2g barna cukor8 kcal
Az összeállításhoz
-
20.5g alma10 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
4.1g csokoládé22 kcal
A karamellhez
-
3.1g barna cukor12 kcal
Összesen
130
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 220.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
417
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 57.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2951.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 501 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 1093 mg
-
Nátrium 780 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.9 g
-
Cukor 263 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1323.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 684 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 872 micro
Összesen
2508
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
4 dkg cukor
-
6 dkg finomliszt
A pudinghoz
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
1 l szójatej
-
4 ek barna cukor
Az összeállításhoz
-
2 közepes db alma
-
6 db szegfűszeg
-
1 ek citromlé
-
1 ek barna cukor
-
8 dkg csokoládé
A karamellhez
-
6 ek barna cukor
Elkészítés
A piskótához
- A piskótát elkészítjük (lsd. piskótatekercs receptem szerint). Kimérjük a hozzávalókat. Szétválasztjuk a tojásokat fehérjére és sárgájára.
- A sárgáját kikeverjük a fele cukorral. Majd a fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. Vigyázzunk, ha túl kemény a hab, akkor összeesik a tészta. Ezt a két habot összekeverjük, majd szépen lassan beleforgatjuk a lisztet egy keverőlapáttal. Fontos, hogy óvatosan forgassuk, mert különben összetörik a hab, aztán lepény lesz belőle, nem piskóta :)
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral (áldom a nevét, aki kitalálta), majd szépen rákenjük a tésztát.
- 200 fokon 10-12 percig sütjük, majd apró kockákra vágjuk.
- Az almát meghámozzuk, majd a szegfűszeggel, citromlével, 1 ek cukorral feltesszük főni egy kis vízben. Ha készen van leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
- Elkészítjük a pudingot. A tej helyett szójatejet használok.
A pudinghoz
- Egy vizes tálba rétegesen öntünk egy réteg pudingot, beleszórjuk a piskótadarabokat, csokit, almaszeleteket, ezt követi egy újabb puding, piskóta, alma, csokiréteg.
- Ezt a rétegezést egészen addig folytatjuk, míg az összetevők el nem fogynak.
- A karamellhez megpirítjuk a cukrot.
Az összeállításhoz
- Megvárjuk, míg szépen kihűl, és tálaljuk. Kristályosra tört pirított cukorral szórjuk meg a tetejét. Aki szereti, az tejszínhabbal is felturbózhatja. :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 881
- Feltöltés dátuma: 2014. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
sajtimádó
18 recept
Az édesanyám kényeztetett ezzel az édességgel. Eredetileg tejjel készült, de én felcseréltem szójatejre. Hibátlan :)