Pudingos - habos piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A diós tésztához
-
20g margarin143 kcal
-
46g cukor178 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
40g dió262 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
60g tej34 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kakaós tésztához
-
30g tejföl59 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
23 kcal
-
6g tej3 kcal
A pudinghoz
A tetejére
-
201 kcal
-
20g tortabevonó109 kcal
-
10g dió65 kcal
Összesen
1535
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A diós tésztához
-
100g margarin717 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
300g tej168 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kakaós tésztához
-
150g tejföl297 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
114 kcal
-
30g tej17 kcal
A pudinghoz
A tetejére
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
50g dió327 kcal
Összesen
7679
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
A diós tésztához
-
3.5g margarin25 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
7g dió46 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A kakaós tésztához
-
5.3g tejföl10 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.1g tej1 kcal
A pudinghoz
-
21g tej12 kcal
-
1.6g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.6g csokoládés pudingpor6 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
A tetejére
-
35 kcal
-
3.5g tortabevonó19 kcal
-
1.8g dió11 kcal
Összesen
269
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1788 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 658 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.8 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
1535
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.2 g
Zsír
-
Összesen 437.5 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 148 g
-
Koleszterin 645 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8940.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 2584 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 883 mg
-
Foszfor 3289 mg
-
Nátrium 1963 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 838.9 g
-
Cukor 494 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 284.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1242 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 398 micro
-
Kolin: 596 mg
-
Retinol - A vitamin: 1182 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 704 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 849 micro
Összesen
7679
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A diós tésztához
-
10 dkg margarin
-
2 db tojás
-
1 bögre finomliszt
-
3 dl tej
-
1 csomag sütőpor
A kakaós tésztához
-
1.5 dl tejföl
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
5 evőkanál finomliszt
-
5 ek cukor
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek tej
A pudinghoz
-
6 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
10 ek cukor
A tetejére
-
4 dl növényi habtejszín
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A diós tésztához
- Először a diós piskótát készítjük el. A puha margarint magában, majd a cukorral keverjük habosra. Egyenként a tojásokat beledolgozzuk, azután sorban a többi hozzávalót is.
- Közepes méretű, magasabb falú tepsiben, közepes lángon 25 percig sütjük. Miután készen lett, hagyjuk kihűlni.
- Jöhet a kakaós tészta. A laphoz valókat kimérjük, jól összekeverjük és sütőpapírral bélelt (ugyanakkora tepsiben, mint az előzőt) kisütjük. Ez vékonyabb piskóta lesz így. Majd félretesszük.
- Elkészítjük először a csokis pudingot. Ezt a kissé már kihűlt diós piskótára öntjük, és megszórjuk darált dióval (elhagyható). Majd rátesszük a kakaós piskótát. Erre kerül a vaníliás puding + dió. Hagyjuk kihűlni.
- Ezalatt felverjük a Hulalát, és ha már nem olyan meleg a összeállított sütink, szépen eloszlatjuk rajta a habot.
- Gőz felett megolvasztunk egy tábla csokit, és rácsurgatjuk a habra (elhagyható).
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 25641
- Feltöltés dátuma: 2011. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Gondoltam egyet hétvégén, és összeállítottam ezt a sütit! Nagyon ráérős kedvemben voltam, szóval mindent, amit találtam bele és rátettem! :D Kissé kalóriabomba lett, de nem számított, elfogyott! :)