r
Nosalty Logó

Pudingos csiga Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Pudingos csiga Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 1078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 6463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11875.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    8436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1079.3 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 6463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy mély tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe 10 dkg cukrot, a 2dkg sót, a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet ráöntjük, és sima tésztává dolgozzuk, végén az 1 dl olajjal jól össze gyúrjuk, és 25 percet kelni hagyjuk.
  2. Még kel a tésztánk, közben elkészítjük a puding masszát.
  3. A pudingport, cukrot, aromát tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk. Majd teljes lángon sűrűre főzzük. Egy kicsit hagyjuk hűlni.
  4. Addig a megkelt tésztánkból 4 cipót formálunk, s egyet kinyújtunk, megkenjük a pudinggal, kicsit várunk, és feltekerjük.
  5. Majd két ujjnyi szélesre szeleteljük, s jól kizsírozott tepsibe tesszük, de nem közel egymáshoz, hogy tudjanak kelni.
  6. Majd így folytatjuk a megmaradt tésztával is.
  7. Előmelegített sütőben teljes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 2x33x29
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6613
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Ajánló

Jó tippként: Egy zománcozott lábosban tegyünk vizet, és tegyük a sütő aljára, így puhák maradnak a csigák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos csiga Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Én is mivel először készítettem féltem, hogy sikerül-e? Olyan lesz vajon, mint amilyet ettem már. De sikerült, és családomnak is nagyon ízlett, kérésük, hogy holnap újra ilyet süssek.

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...