r
Nosalty Logó

Pudingos csiga Gabimami konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Pudingos csiga Gabimami konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

1078
Kalória
25.2g
Fehérje
179.9g
Szénhidrátok
25.8g
Zsír
34.8g
Víz
64.8g
Koleszterin
5.4g
Rost
37.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 1078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 6463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1078 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11875.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    8436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1079.3 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 6463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy mély tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe 10 dkg cukrot, a 2dkg sót, a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet ráöntjük, és sima tésztává dolgozzuk, végén az 1 dl olajjal jól össze gyúrjuk, és 25 percet kelni hagyjuk.
  2. Még kel a tésztánk, közben elkészítjük a puding masszát.
  3. A pudingport, cukrot, aromát tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk. Majd teljes lángon sűrűre főzzük. Egy kicsit hagyjuk hűlni.
  4. Addig a megkelt tésztánkból 4 cipót formálunk, s egyet kinyújtunk, megkenjük a pudinggal, kicsit várunk, és feltekerjük.
  5. Majd két ujjnyi szélesre szeleteljük, s jól kizsírozott tepsibe tesszük, de nem közel egymáshoz, hogy tudjanak kelni.
  6. Majd így folytatjuk a megmaradt tésztával is.
  7. Előmelegített sütőben teljes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 2x33x29

Én is mivel először készítettem féltem, hogy sikerül-e? Olyan lesz vajon, mint amilyet ettem már. De sikerült, és családomnak is nagyon ízlett, kérésük, hogy holnap újra ilyet süssek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!