Pudingos csiga Gabimami konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 9% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
117g finomliszt425 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g só0 kcal
-
5 kcal
-
83g tej47 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
A pudinghoz
-
83g tej47 kcal
-
15g puncs pudingpor57 kcal
-
0 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
8g cukor32 kcal
Összesen
1078
kcal
- 9% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
300g rétesliszt1092 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g só0 kcal
-
29 kcal
-
500g tej280 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
A pudinghoz
-
500g tej280 kcal
-
90g puncs pudingpor343 kcal
-
0 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g cukor194 kcal
Összesen
6463
kcal
- 9% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
27.5g finomliszt100 kcal
-
11.8g rétesliszt43 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
19.6g tej11 kcal
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
A pudinghoz
-
19.6g tej11 kcal
-
3.5g puncs pudingpor13 kcal
-
0.2g vérnarancs aroma0 kcal
-
2g mazsola6 kcal
-
2g cukor8 kcal
Összesen
253
kcal
- 9% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1979.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 1406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1078
kcal
- 9% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151 g
Zsír
-
Összesen 154.9 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11875.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 373 mg
-
Kálcium 1386 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1390 mg
-
Nátrium 8436 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1079.3 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 208.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
6463
kcal
- 9% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg rétesliszt
-
10 dkg cukor
-
2 db tojás
-
2 dkg só
-
1 tasak instant élesztő
-
0.5 l tej
-
1 dl napraforgó olaj
A pudinghoz
-
0.5 l tej
-
2 tasak puncs pudingpor
-
5 ml vérnarancs aroma
-
5 dkg mazsola
-
5 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy mély tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe 10 dkg cukrot, a 2dkg sót, a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet ráöntjük, és sima tésztává dolgozzuk, végén az 1 dl olajjal jól össze gyúrjuk, és 25 percet kelni hagyjuk.
- Még kel a tésztánk, közben elkészítjük a puding masszát.
- A pudingport, cukrot, aromát tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk. Majd teljes lángon sűrűre főzzük. Egy kicsit hagyjuk hűlni.
- Addig a megkelt tésztánkból 4 cipót formálunk, s egyet kinyújtunk, megkenjük a pudinggal, kicsit várunk, és feltekerjük.
- Majd két ujjnyi szélesre szeleteljük, s jól kizsírozott tepsibe tesszük, de nem közel egymáshoz, hogy tudjanak kelni.
- Majd így folytatjuk a megmaradt tésztával is.
- Előmelegített sütőben teljes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 2x33x29
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6613
- Feltöltés dátuma: 2012. május 11.
Ajánló
Jó tippként: Egy zománcozott lábosban tegyünk vizet, és tegyük a sütő aljára, így puhák maradnak a csigák.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gabimami58
139 recept
Én is mivel először készítettem féltem, hogy sikerül-e? Olyan lesz vajon, mint amilyet ettem már. De sikerült, és családomnak is nagyon ízlett, kérésük, hogy holnap újra ilyet süssek.