r
Nosalty Logó

Pudingos-almás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Pudingos-almás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

576
Kalória
7.3g
Fehérje
77.7g
Szénhidrátok
26.9g
Zsír
183.6g
Víz
58.5g
Koleszterin
5.7g
Rost
38.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Összesen 6887 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A pudingos réteghez

A tetejére

Összesen 159 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 576 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    322.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3228.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.5 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    2203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2636 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 6887 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát.
  2. Fóliába csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztát megfelezzük, és két, a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt vágunk.
  4. A tésztát a sütőpapíron kinyújtjuk, a lelógó részeket levágjuk.
  5. Az egyik tésztalapot sütőpapírral lefelé a tepsibe tesszük, és ráhalmozzuk az almás réteget, elsimítjuk rajta.
  6. Erre kerül a pudingos réteg, majd a másik adag tészta, sütőpapírral felfelé, amit a végén lehúzunk róla.
  7. A tetejét megkenjünk tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Az almás réteghez

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  2. A reszelt almát elkeverjük a cukorral, és 15 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
  3. Nagy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és a margarint, majd 10-12 perc alatt megpároljuk.

A pudingos réteghez

  1. A pudingport és a cukrot fél deci hideg tejjel simára keverjük.
  2. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd néhány perc alatt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Klasszikus almás pite plusz vaníliakrémes réteggel bolondítva.  www.venusz.hu

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!