Pudingos-almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
21g margarin149 kcal
Az almás réteghez
-
208g alma98 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g margarin42 kcal
A pudingos réteghez
A tetejére
-
5g tojás6 kcal
Összesen
576
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Az almás réteghez
-
2500g alma1170 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
70g margarin502 kcal
A pudingos réteghez
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
6887
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
5.7g margarin41 kcal
Az almás réteghez
-
57.3g alma27 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.6g margarin12 kcal
A pudingos réteghez
A tetejére
-
1.3g tojás2 kcal
Összesen
159
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 183.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
576
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.2 g
Zsír
-
Összesen 322.8 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 703 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3228.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1159 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1123 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 932.5 g
-
Cukor 464 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 2203.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 663 mg
-
Retinol - A vitamin: 2865 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2636 micro
-
β-crypt 270 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1427 micro
Összesen
6887
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
159
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
450 g finomliszt
-
70 g porcukor
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
150 ml tejföl
Az almás réteghez
-
2.5 kg alma
-
80 g cukor
-
1 ek fahéj
-
1 teáskanál szegfűszeg
-
1 teáskanál szerecsendió
A pudingos réteghez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
-
600 ml tej
A tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk a tésztát.
- Fóliába csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.
- A tésztát megfelezzük, és két, a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt vágunk.
- A tésztát a sütőpapíron kinyújtjuk, a lelógó részeket levágjuk.
- Az egyik tésztalapot sütőpapírral lefelé a tepsibe tesszük, és ráhalmozzuk az almás réteget, elsimítjuk rajta.
- Erre kerül a pudingos réteg, majd a másik adag tészta, sütőpapírral felfelé, amit a végén lehúzunk róla.
- A tetejét megkenjünk tojással, villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Az almás réteghez
- Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
- A reszelt almát elkeverjük a cukorral, és 15 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
- Nagy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és a margarint, majd 10-12 perc alatt megpároljuk.
A pudingos réteghez
- A pudingport és a cukrot fél deci hideg tejjel simára keverjük.
- A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd néhány perc alatt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 213
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 52
- Össznézettség: 46538
- Feltöltés dátuma: 2016. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vénusz
78 recept
Klasszikus almás pite plusz vaníliakrémes réteggel bolondítva. www.venusz.hu