Puding mikróban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
303
kcal
- 12% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
606
kcal
- 12% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 3% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
303
kcal
- 12% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 3% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 3.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
606
kcal
- 12% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 3% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
103
kcal
Elkészítés
- Válasszunk egy kb. 10-12 cm magas mikrózható tálat, mert a puding a készítés során emelkedni fog. Kanalazzuk a tálba a cukrot, majd keverjük hozzá a pudingport. A 0,5 l tejből öntsük fel egy kevéssel, és keverjük simára.
- Ezután öntsük hozzá az összes tejet, és keverjük össze.
- A mikrohullámú sütőt állítsuk a legmagasabb fokozatra, az időkapcsolót tekerjük 5 percre, tegyük be a tálat, és indulhat a mikrós pudingfőzés.
- Félidőben (2,5 perc elteltével) egyszer vegyük ki a tálat, egy kanállal keverjük át a szélén már sűrűsödni kezdő pudingot, aztán folytassuk a mikrózást, amíg az idő le nem telik.
- A mikróból kivéve a kész pudingot többször keverjük át miközben hűl, hogy a teteje ne bőrösödjön.
- Kistálakba kanalazva tegyük a hűtőszekrénybe 1-2 órára.
- Fogyasztás előtt gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal díszíthetjük.
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 43008
- Feltöltés dátuma: 2010. július 09.
Ajánló
Az így elkészült pudingot sütemények készítéséhez is felhasználhatjuk, de önmagában is remek desszert. Megjegyzés: Dr. Oetker pudingporokkal tökéletesen működik a mikrós elkészítési mód, más márkákkal nem próbáltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Amióta sógornőm megosztotta velem a puding készítésének ezt a módját, azóta csak így készítem. Sokkal egyszerűbb, mint a tűzhelyen való pudingfőzés, és a kész puding állaga is krémesebb szerintem. Szóval érdemes kipróbálni (és rászokni). :)