r
Nosalty Logó

Pöttyös vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Pöttyös vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 2279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1750.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2952 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 381 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    230.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10503.1 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    2665 mg
  • Nátrium
    6639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1887 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17712 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 2279 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Egy tégla alakú tepsibe belerakjuk a hús 1/3-át, rárakjuk a három fehérrépát. A következő réteg a maradék fasírt fele, amit jól nyomkodjuk le a répák körül. A sárgarépák következnek, amit szintén befedünk hússal és alaposan lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét a fasírt.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Fontos, hogy hagyjuk jól kihűlni, mert csak akkor tudjuk szépen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x10x7
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2915
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Ajánló

Bármilyen körettel, amit fasírthoz szoktunk készíteni, de szendvicsnek is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos ételeket amikor készítek, gyakran kicsontozom, de a csontot sajnálom kidobni és gyűjtögetem a fagyasztómban. Mikor már nagyon sok összegyűlik, akkor levest főzök belőle, de ez kicsit más. Felrakom például reggel és egész nap a tűzhely hátsó lapján gyöngyözik, ebben van pár darab nagyobb répa meg fűszerek. Valakitől hallottam, hogy marhasültet készít így, de ő nyers répákat rak bele. Abban van ideje megpuhulni, de én gyorsabban akartam elkészíteni, ugyanolyan mutatós sültet. A nyers, reszelt krumplit pedig valamelyik receptnél olvastam, azt is ki akartam próbálni. Szóval ez mindenféleképpen egy "kísérleti" recept. Nagyon jó szaftossá tette.

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...