r
Nosalty Logó

Pöttyös muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Pöttyös muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 395 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    335.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    197 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2318 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 5257 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük fel a tojásokat, és adjuk hozzá az olvasztott margarint és a cukrot.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot, a sütőport, sót és a kakaóport, majd keverjük össze jó alaposan a mindenséget.
  3. Melegítsük elő a sütőt. Tegyünk papírkosárkákat a muffinsütő formába.
  4. A keveréket osszuk el egyenlő arányban a formákban, majd tegyük be az egészet a sütőbe. Süssük meg, majd vegyük ki, és tegyük ki egyenként hűlni őket egy konyharuhára vagy rácsra.
  5. A díszítéshez keverjük össze a porcukrot és az olvasztott margarint, majd adjuk hozzá a kakaóport is(akkor jó a krém, ha már szinte kemény, mert akkor nem fog szétfolyni).
  6. Tegyük a krémet csillagcsöves habzsákba, és csigavonalban nyomjuk rá a muffinokra.
  7. Nyomkodjuk bele a krémbe a drazsékat. Minél többet rakunk egy muffinra, annál látványosabbak és kívánatosabbak lesznek.
  8. Ha megszilárdult a krém, fogyasztható. (kb. 1 óra)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6655
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 06.

Ajánló

Nagyon fontos, hogy csak akkor tálaljunk, vagy csak akkor szállítsuk bárhová a sütiket, ha már teljesen megkeményedett a hab a tetejükön, különben szétkenődnek, és annyi a munkának! (A száradás kb. egy óra, ha nem több.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pöttyös muffin
Fonott Kalács 77 recept

Végzős vagyok, és az osztályommal hippik voltunk a kampányban, a kampánynapra pedig valami igazán ütőset és emlékezeteset akartam alkotni, mivel rengetegen várták, hogy milyen sütit hozok. Ez a muffin nem igazán kapcsolódik a hippikhez, ez sajnos nem sikerült, de majd kitalálok egy hippi-muffin receptet is. Ez szerintem gyerekbulikra vagy farsangra való igazán, mert aranyos és tényleg nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...