r
Nosalty Logó

Pöttyös mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pöttyös mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A linzertésztához

A mákos réteghez

Összesen 804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A linzertésztához

A mákos réteghez

Összesen 4823 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A linzertésztához

A mákos réteghez

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6259.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    2506 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    2276 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1528 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1496 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 4823 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A linzertésztához

A mákos réteghez

Elkészítés

A linzertésztához

  1. Elkészítjük a linzertésztát. A hozzávalókat összegyúrjuk, szükség esetén tehetünk még hozzá tejfölt. A tészta egy kicsit több, mint felét kisodorjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük. Hosszúkás tepsit használjunk!
  2. Megkenjük lekvárral. A maradék tésztából 6 db tepsi hosszúságú rudat sodrunk, és a rudakat egyenletesen elosztjuk a tepsiben úgy, hogy szeleteléskor 1-1 süti közepébe 2-2 pötty kerüljön.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beletesszük a cukrot, a tojások sárgáit, és egy rövid ideig még tovább verjük. Óvatosan belekeverjük a mákot, a sütőport, a citromhéjat és a lisztet.
  4. A mákos habot ráöntjük a tepsiben lévő linzertésztára, elegyengetjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16254
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Ajánló

Ha dióval készítjük, szintén 15 dkg-ot tegyünk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg  pöttyös rácsos néven kaptam ezt a receptet lassan 20 éve. A  recept szerint dióval készül, de az évek során sokszor készítettem már dióval-mákkal egyaránt.

Hozzávalók

A linzertésztához

A mákos réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...