r
Nosalty Logó

Póréleves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2848.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    127.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11395.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    7782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    633 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1347 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2720 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5352 micro
Összesen 3756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pórét és az újhagymát vékony karikákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk.
  2. Felöntjük a fehérborral. A szerecsendió kivételével, a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, majd megszórjuk kevés liszttel.
  3. Felöntjük a tejszínnel és a húslevessel, kiforraljuk. A végén szórjuk meg a szerecsendióval.
  4. Közben a cipóknak levágjuk a tetejét, a belét körben lelapítgatjuk benne, és forró sütőbe tesszük kis időre, amíg picit kiszárad, a teteje pedig megpirul.
  5. Ezekben tálaljuk a forró levest, a kalapokat belemártogatva.
  6. Jól megeszünk mindent, még a tányért is :).
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20136
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 24.

Ajánló

Mi reszelt sajtot is szoktunk szórni a tetejére, ezt elhagyhatjuk, de nem biztos, hogy érdemes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számtalan előnye van ennek a jó kis levesnek : igen gyorsan elkészül, nagyon egyszerű, nagyon finom, mutatós, és bármi legyen is utána a főétel, biztos,hogy senki nem marad éhes. Ja, el ne felejtsem: mosogatni is kevesebbet kell utána :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...