Póréhagymás-boros csirkemáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
167g csirkemáj198 kcal
-
218 kcal
-
5g libazsír45 kcal
-
67g póréhagyma18 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
4 kcal
-
14 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
503
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
13 kcal
-
42 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
1512
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
51g csirkemáj61 kcal
-
10.2g kolozsvári szalonna67 kcal
-
1.5g libazsír14 kcal
-
20.4g póréhagyma5 kcal
-
10.2g paradicsom2 kcal
-
1.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
5.1g félszáraz fehérbor4 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
154
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 889.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 209.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5537 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1005 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 5484 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 2458 micro
-
Lut-zea 598 micro
Összesen
503
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1830 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2667.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1648 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 627.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16610 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3015 micro
-
Kolin: 993 mg
-
Retinol - A vitamin: 16453 micro
-
α-karotin 161 micro
-
β-karotin 1753 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 7375 micro
-
Lut-zea 1795 micro
Összesen
1512
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1693 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 1677 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 752 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
1 db póréhagyma
-
1 db paradicsom
-
1 ek sűrített paradicsom
-
0.5 dl félszáraz fehérbor
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemájat alaposan átnézzük, lehártyázzuk, felezzük, leöblítjük, lecsöpögtetjük, és borsozzuk.
- A póréhagymát egészen vékonyra felkarikázzuk, a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt vagy helyette olajat hevítünk. Elsőként a szalonnát pirítjuk meg, majd a szeleteket kivesszük a zsírból, és félretesszük későbbre. A lángot takarékra vesszük, a póréhagymakarikákat rádobjuk a zsírra/olajra, majd finoman sózva üvegesre pároljuk. Pár pillanat múlva hozzáadjuk a paradicsomot, ráöntjük a bort és ugyanannyi vizet.
- Hozzáadjuk a májat, fűszerezzük a majoránnával és a rozmaringgal, és ezek után lassú tűzön pároljuk. Fontos, hogy a levét kieressze a máj, mivel így sűrű szaftot kaphatunk. Később hozzáöntjük a konyakot, de ez a lépés ki is maradhat. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
- Savanyúval és főtt burgonyával tálaljuk. A szalonnaszeleteket is feltálaljuk mellé.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2145
- Feltöltés dátuma: 2011. november 19.
Ajánló
Főtt burgonyával nagyon finom. Hozzá esetleg savanyúságot is adhatunk, mert elég nehéz az étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Életem első csirkemájas receptje áll itt. A neten bukkantam rá hosszas kutakodás után. Valami különlegeset akartam a csirkemájból, hogy végre ne rántva vagy resztelve együk, mint ahogy azt a legtöbb családban, így nálunk is szokás. Nagyon szeretem azokat a klasszikus ízeket is, de ez a recept jobban beindította a fantáziámat. A konyakot én kihagytam, mert sokszor szkeptikus vagyok az alkoholt tartalmazó ételekkel szemben, és úgy éreztem, a bor egyelőre elég lesz. Nem is hiányzott a konyak. Ebből a főztömből sem maradt túl sok maradék. Pedig titkon reméltem.