r
Nosalty Logó

Póréhagymás-boros csirkemáj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Póréhagymás-boros csirkemáj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

503
Kalória
31.3g
Fehérje
8g
Szénhidrátok
36.4g
Zsír
209.1g
Víz
610g
Koleszterin
1.1g
Rost
2.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5537 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1005 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5484 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2458 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 503 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2667.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16610 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3015 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    1753 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    7375 micro
  • Lut-zea
    1795 micro
Összesen 1512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1677 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    752 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemájat alaposan átnézzük, lehártyázzuk, felezzük, leöblítjük, lecsöpögtetjük, és borsozzuk.
  2. A póréhagymát egészen vékonyra felkarikázzuk, a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt vagy helyette olajat hevítünk. Elsőként a szalonnát pirítjuk meg, majd a szeleteket kivesszük a zsírból, és félretesszük későbbre. A lángot takarékra vesszük, a póréhagymakarikákat rádobjuk a zsírra/olajra, majd finoman sózva üvegesre pároljuk. Pár pillanat múlva hozzáadjuk a paradicsomot, ráöntjük a bort és ugyanannyi vizet.
  4. Hozzáadjuk a májat, fűszerezzük a majoránnával és a rozmaringgal, és ezek után lassú tűzön pároljuk. Fontos, hogy a levét kieressze a máj, mivel így sűrű szaftot kaphatunk. Később hozzáöntjük a konyakot, de ez a lépés ki is maradhat. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
  5. Savanyúval és főtt burgonyával tálaljuk. A szalonnaszeleteket is feltálaljuk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Életem első csirkemájas receptje áll itt. A neten bukkantam rá hosszas kutakodás után. Valami különlegeset akartam a csirkemájból, hogy végre ne rántva vagy resztelve együk, mint ahogy azt a legtöbb családban, így nálunk is szokás. Nagyon szeretem azokat a klasszikus ízeket is, de ez a recept jobban beindította a fantáziámat. A konyakot én kihagytam, mert sokszor szkeptikus vagyok az alkoholt tartalmazó ételekkel szemben, és úgy éreztem, a bor egyelőre elég lesz. Nem is hiányzott a konyak. Ebből a főztömből sem maradt túl sok maradék. Pedig titkon reméltem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!