r
Nosalty Logó

Póréhagymás-boros csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Póréhagymás-boros csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5537 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1005 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5484 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2458 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 503 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2667.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16610 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3015 micro
  • Kolin:
    993 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16453 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    1753 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    7375 micro
  • Lut-zea
    1795 micro
Összesen 1512 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1677 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    752 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat alaposan átnézzük, lehártyázzuk, felezzük, leöblítjük, lecsöpögtetjük, és borsozzuk.
  2. A póréhagymát egészen vékonyra felkarikázzuk, a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, a paradicsomot feldaraboljuk.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt vagy helyette olajat hevítünk. Elsőként a szalonnát pirítjuk meg, majd a szeleteket kivesszük a zsírból, és félretesszük későbbre. A lángot takarékra vesszük, a póréhagymakarikákat rádobjuk a zsírra/olajra, majd finoman sózva üvegesre pároljuk. Pár pillanat múlva hozzáadjuk a paradicsomot, ráöntjük a bort és ugyanannyi vizet.
  4. Hozzáadjuk a májat, fűszerezzük a majoránnával és a rozmaringgal, és ezek után lassú tűzön pároljuk. Fontos, hogy a levét kieressze a máj, mivel így sűrű szaftot kaphatunk. Később hozzáöntjük a konyakot, de ez a lépés ki is maradhat. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
  5. Savanyúval és főtt burgonyával tálaljuk. A szalonnaszeleteket is feltálaljuk mellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2134
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Ajánló

Főtt burgonyával nagyon finom. Hozzá esetleg savanyúságot is adhatunk, mert elég nehéz az étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első csirkemájas receptje áll itt. A neten bukkantam rá hosszas kutakodás után. Valami különlegeset akartam a csirkemájból, hogy végre ne rántva vagy resztelve együk, mint ahogy azt a legtöbb családban, így nálunk is szokás. Nagyon szeretem azokat a klasszikus ízeket is, de ez a recept jobban beindította a fantáziámat. A konyakot én kihagytam, mert sokszor szkeptikus vagyok az alkoholt tartalmazó ételekkel szemben, és úgy éreztem, a bor egyelőre elég lesz. Nem is hiányzott a konyak. Ebből a főztömből sem maradt túl sok maradék. Pedig titkon reméltem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...