r
Nosalty Logó

Póréhagymaleves Turmix konyhájából

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Turmix
Póréhagymaleves Turmix konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

202
Kalória
3.9g
Fehérje
7.9g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
317.2g
Víz
90.9g
Koleszterin
797.3mg
Rost
3.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    317.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 202 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1942 micro
Összesen 809 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát hosszában félbevágjuk és jól megmossuk (könnyen megbújnak kis földdarabok benne), majd felszeleteljük.
  2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, és fedő alatt többszöri keveréssel megdinszteljük.
  3. Amikor megpuhult, meghintjük a liszttel és elkeverjük. Folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a vizet.
  4. Felforraljuk, beletesszük a tejszínt és a tejfölt, és összerottyantjuk. Ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk.
  5. A tojást keményre főzzük és apró darabokra vágjuk. A tányérba tesszük és arra szedjük rá a forró levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Kitört a tavasz, mivel a következő napokat tanfolyamon töltöttem, ennek okán nem akartam sok időt a főzésre fordítani, így kicsit tartalmasabbra főztem, az amúgy is eléggé laktató levest. Mostanában a gyógyító és böjti ételek miatt gyakran olvasgatom a Czifray- és Magyar Elek-féle szakácskönyvet (akit érdekel, hogy a klasszikusok hogyan készítették, megnézheti a blogomon, mert minden újonnan készített ételnél közreadom a régi receptet), így kicsit változtattam a korábbi elkészítési módomon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!