Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
A leveshez
-
100g póréhagyma27 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
175g zöldség alaplé12 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
A pirítóshoz
Összesen
607
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
A leveshez
-
400g póréhagyma107 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
700g zöldség alaplé49 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
A pirítóshoz
Összesen
2427
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
A leveshez
-
18.8g póréhagyma5 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
32.9g zöldség alaplé2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
9.4g burgonya5 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
4.7g fehérbor4 kcal
A pirítóshoz
Összesen
115
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1650.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 183.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 506 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 863 micro
Összesen
607
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 59.7 g
Zsír
-
Összesen 158.2 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6602 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 1312 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1039 mg
-
Nátrium 3908 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.1 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 732.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1341 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 1174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2024 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3452 micro
Összesen
2427
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 db póréhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
-
1 kk kakukkfű
-
1 ek citromlé
-
2 db burgonya
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
A pirítóshoz
Elkészítés
A leveshez
- A póréhagymát karikázzuk fel, és egy pár karikát tegyünk félre díszítés gyanánt. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A vaj és az olaj keverékén fedő alatt, kis lángon pároljuk meg a hagymákat kb. 15 perc alatt.
- Öntsük fel a zöldséglevessel vagy a vízzel, majd tegyük bele a felkockázott burgonyát és a kakukkfüvet. Mikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük a levest. Keverjük hozzá a tejszínt, és sóval, fehérborssal, citromlével és a fehérborral ízesítsük.
- Egy utolsó forralás után tálaljuk a levest a pirítós tárasaságában.
- A pirítóst lehet sütőben is készíteni: a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Addig pirítjuk a kenyeret a sütő grillfokozatán, amíg ráolvad a sajt. A másik változat pedig az lenne, hogy: kenyérpirítóban pirítjuk meg a kenyeret, és míg meleg a kenyér, megkenjük vajjal, és megszórjuk a reszelt sajttal.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10831
- Feltöltés dátuma: 2012. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csutak Enikő
82 recept
A tegnap este a párom ezzel a nagyon kellemes ízvilágú levessel várt haza. A fehérbor kihagyható a receptből, viszont a borral van igazán megkoronázva az ízvilága. Természetesen, ha sok szeretet lesz belefőzve a levesbe, kompenzálódik a bor hiánya.