r
Nosalty Logó

Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csutak Enikő
Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 607 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 2427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A leveshez

A pirítóshoz

Összesen 115 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 607 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    158.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6602 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    3908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2024 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3452 micro
Összesen 2427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A pirítóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A póréhagymát karikázzuk fel, és egy pár karikát tegyünk félre díszítés gyanánt. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A vaj és az olaj keverékén fedő alatt, kis lángon pároljuk meg a hagymákat kb. 15 perc alatt.
  2. Öntsük fel a zöldséglevessel vagy a vízzel, majd tegyük bele a felkockázott burgonyát és a kakukkfüvet. Mikor a burgonya megpuhult, botmixerrel pürésítsük a levest. Keverjük hozzá a tejszínt, és sóval, fehérborssal, citromlével és a fehérborral ízesítsük.
  3. Egy utolsó forralás után tálaljuk a levest a pirítós tárasaságában.
  4. A pirítóst lehet sütőben is készíteni: a kenyérszeleteket megkenjük vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. Addig pirítjuk a kenyeret a sütő grillfokozatán, amíg ráolvad a sajt. A másik változat pedig az lenne, hogy: kenyérpirítóban pirítjuk meg a kenyeret, és míg meleg a kenyér, megkenjük vajjal, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10802
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Póréhagyma-krémleves sajtos-vajas pirítóssal
Csutak Enikő 82 recept

A tegnap este a párom ezzel a nagyon kellemes ízvilágú levessel várt haza. A fehérbor kihagyható a receptből, viszont a borral van igazán megkoronázva az ízvilága. Természetesen, ha sok szeretet lesz belefőzve a levesbe, kompenzálódik a bor hiánya.

Hozzávalók

A leveshez

A pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...