Popeye nokedlije
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
75g spenót12 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
21.5g tojás27 kcal
-
58.6g spenót10 kcal
-
2.3g fokhagyma3 kcal
-
17.6g finomliszt64 kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3038 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6713 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 522 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6076 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13426 micro
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2374 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5245 micro
Hozzávalók
-
1 db tojás
Elkészítés
- A tojást, fokhagymát és a spenótot jól összekeverjük.
- Annyi lisztet kanalazunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.
- Beleszaggatjuk a tésztát lobogó vízbe, és amikor megfőtt, kiszedjük.
- Kedvenc mártásunkkal tálaljuk!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5627
- Feltöltés dátuma: 2011. október 09.
Ajánló
A képen egy tejszínes öntet van hozzá, amit így készítettem el: - 100 g gomba - 70 g cukkini - 1 kisebb fej lilahagyma - 15 g csirkemellsonka A felkockázott hagymát olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a rusztikusra vágott gombát, cukkinit, s a csirkemellsonka csíkokat. Egy picit pirítottam, majd fedő alatt megpároltam őket. Hozzáöntöttem annyi tejszínt, hogy ellepje a zöldségeket, szerecsendióval, fehérborssal, sóval fűszereztem a tejszínt. Hagytam pár percet rottyogni fedő alatt, hogy szépen összeérjenek az ízek. Ha nagyon besűrűsödik, egy kis tejjel lehet rajta lazítani. Tálaláskor került rá még egy kis paradicsomkarika, mozarella és jégsaláta. Duhajkodóan megszórtam reszelt parmezánnal, mmmm! A képen látható desszert pedig a sütőben sült mandulás fánk különböző variációkban:) Fehérbor jól megy hozzá:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Az ötlet egy éttermi látogatás után pattant ki a fejemből, ahol a levesbetétként spenótos grízgombócokat szolgáltak fel. Azóta mindenfélét összevizionáltam, hogy mit fogok művelni a mélyhűtőben raboskodó parajpürével. A spenótos nokedli ötlete győzdelmeskedett, s egyből Popeye a tengerész c. rajzfilm idéződött fel bennem :)