r
Nosalty Logó

Polenta pizza pirított gombával és zöldborsópürével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gombagasztro
Polenta pizza pirított gombával és zöldborsópürével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Polenta alap

Zöldborsó püré

Gombás feltét

765
Kalória
29.6g
Fehérje
132.7g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
626g
Víz
-
Koleszterin
28.1g
Rost
26.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Polenta alap

Zöldborsó püré

Gombás feltét

Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Polenta alap

Zöldborsó püré

Gombás feltét

Összesen 1528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Polenta alap

Zöldborsó püré

Gombás feltét

Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    626 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    5029 micro
  • β-crypt
    1205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6434 micro
Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5725.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    3370 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    793 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    10058 micro
  • β-crypt
    2411 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12869 micro
Összesen 1528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    465 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

Polenta alap

  1. A polentát érdemes előző nap elkészíteni. Ehhez a kukoricadarát alaplében kásává főzzük, majd tortaformába öntjük, hogy megszilárduljon.
  2. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt háromszögekre vágjuk és forró serpenyőben zsiradék nélkül lepirítjuk.

Zöldborsó püré

  1. A borsópüréhez a borsót megpároljuk, sózzuk, majd lepasszírozzuk. Apróra vágott friss snidlinggel megszórjuk.

Gombás feltét

  1. A kápia paprikákat tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és kb. 40 perc alatt megsütjük. Sütés közben forgassuk, hogy egyformán süljön. Nem baj, ha néhol fekete. Amikor megsült, várjuk meg, míg kihűl. Óvatosan lehúzzuk a héját és csíkokra vágjuk.
  2. A szeletelt gombát sózzuk, borsozzuk, fokhagymával fűszerezzük és lepirítjuk. Összekeverjük a felcsíkozott paprikával.
  3. A polenta háromszögeket megkenjük a borsópürével, majd rátesszük a pirított gombafeltétet. Frissen, azonnal fogyasztjuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!