Poharas somlói galuska dió nélkül
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Horandra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
69g tojás87 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
10 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
17 kcal
A vaníliapudinghoz
A csokiöntethez
-
25g habtejszín73 kcal
-
100g tej56 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
9g porcukor34 kcal
-
23 kcal
-
10 kcal
-
43 kcal
-
10g rum23 kcal
Az összeállításhoz és díszítéshez
-
100g habtejszín292 kcal
-
13g rum29 kcal
Összesen
1307
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
68 kcal
A vaníliapudinghoz
A csokiöntethez
-
100g habtejszín292 kcal
-
400g tej224 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
91 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
40g rum92 kcal
Az összeállításhoz és díszítéshez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
50g rum116 kcal
Összesen
5215
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
11.1g tojás14 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A vaníliapudinghoz
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
20.2g tej11 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
A csokiöntethez
-
4g habtejszín12 kcal
-
16.2g tej9 kcal
-
2g margarin14 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.8g csokoládés pudingpor7 kcal
-
1.6g rum4 kcal
Az összeállításhoz és díszítéshez
-
16.2g habtejszín47 kcal
-
2g rum5 kcal
Összesen
211
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 61.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2348.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 629 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 873 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 548 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
1307
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 103 g
Zsír
-
Összesen 247.5 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9394.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 2517 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 2723 mg
-
Nátrium 3493 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 616 g
-
Cukor 338 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 604 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2192 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 831 mg
-
Retinol - A vitamin: 2141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1280 micro
Összesen
5215
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kávéskanál só
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A vaníliapudinghoz
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
3 ek cukor
A csokiöntethez
-
1 dl habtejszín
-
4 dl tej
-
5 dkg margarin
-
5 ek porcukor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
40 ml rum
Az összeállításhoz és díszítéshez
-
4 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a tésztát: szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket a sóval félrerakjuk a hűtőbe, majd összekeverjük a tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a sütőporral, és a kakaóporral.
- Ha ez kész, hozzáadjuk óvatosan a jó keményre felvert tojásfehérjehabot. Ha kész, kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megsütjük.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot, ahogy szoktuk, vagyis egy kis tejjel és a cukorral kikeverjük a pudingport, majd hozzáadva a többi tejhez kevergetve megfőzzük. Hagyjuk hűlni.
- Következő lépésként felverünk 4 dl tejszínt habbá, majd hűtőbe tesszük!
- Ezután elkészítjük a csokiöntetet: összekeverjük a tejszínt, a tejet, a margarint, a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, a csokiöntetport, és kis lángon összefőzzük őket. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a rumot is, majd hagyjuk hűlni ezt is.
- Mikor már megsült, és kihűlt a piskóta, elkezdjük a rétegzést: én borospohárba rétegeztem, így jól mutat. 2 lehetőség van, vagy a pohárral szúrunk ki a piskótából egy darabot, vagy összevagdaljuk a piskótát kis darabokra. Ha valaki jól átázva szereti a piskótát, akkor a kis piskótadarabokra önthet egy kis rumot, majd erre annyi csokiöntetet, amennyit beszív, és legalább fél napra tegye hűtőbe.
- Ha a pohárral kiszúrós módszert választjuk, akkor tehát az aljára kerül egy kör piskóta, ezt megkenjük rummal, leöntjük egy kis csokiöntettel, majd vaníliapudingot rétegzünk rá, erre jön a tejszínhab, majd még egy kis csokiöntet! Hűtőbe tesszük 2-3 órára!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x32
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12800
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 04.
Ajánló
Ebéd után, uzsonnára a legjobb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Horandra
42 recept
Somlói galuskára vágytam, de le akartam egyszerűsíteni, és mi nem szeretjük benne a diót és a mazsolát! Gyorsan elkészül, és finom desszert! :)