r
Nosalty Logó

Poharas piskóta Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Poharas piskóta Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 2526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1032 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 2526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük fehéredésig a cukorral.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzátesszük a sárgájához. A lisztet és a kakaót rászitáljuk, és óvatosan összekeverjük.
  4. A tepsibe egyenletesen elsimítjuk a piskótatészát, és megsütjük. Tűpróba!
  5. Ha megsült, sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, alaposan megszórjuk porcukorral, és a sütőpapír segítségével lazán(!) feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
  6. A pudingport 4 kanál cukorral megfőzzük, nem túl sűrűre. Ha kész, hozzáöntjük a plusz 1 dl tejet, összekeverjük.
  7. A piskótatekercset kigöngyöljük, majd visszatekerjük, hogy rések legyenek a tekerések között.
  8. 1 cm vastagra felszeleteljük, és a tálka vagy fagyis poharakszéleire tesszük.
  9. Meglocsoljuk 2 evőkanál meggylével, megszórjuk meggyel.
  10. A pudingot eloszlatjuk a tálkákba úgy, hogy arésekbe is jusson (ha kell, kiskanál nyelével a rétegeket emelgessük meg, hogy közé menjen a krém). Ne várjuk meg, míg a puding kihűl, mert akkor nagyon sűrű lesz, melegen tegyük rá.A tetejére 1 szelet piskótát teszünk, picit belenyomjuk.
  11. A tejszínhabot keményre felverjük, nyomózacskóval a tálkák/poharak tetejére nyomjuk.
  12. A tetejét ízlés szerint díszítjük, kb. 1 óra hosszára tegyük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6683
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a poharas piskóta nálunk sosem elég. Az a baj, hogy eteti magát, könnyű és finom, egy szóval: ellenállhatatlan. Képtelen vagyok annyit csinálni, hogy azt mondja a családom, már nem kérek többet.:)) Igazából a bevált, de megszokott piskótatekercs "feldobott" változata, egy pici többletmunkával. De ugye a gyerekekért és a férjért mindent... :)) Ez az adag tál/pohár függvényeként 4-6 személynek elegendő. A piskóta sütésére figyeljetek oda, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...