r
Nosalty Logó

Poharas piskóta Gabystól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Poharas piskóta Gabystól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

421
Kalória
10.2g
Fehérje
52.4g
Szénhidrátok
18.4g
Zsír
72.8g
Víz
187g
Koleszterin
830.8mg
Rost
38.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 2526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez és az összeállításhoz

A tetejére

Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    436.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1032 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1162 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 2526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük fehéredésig a cukorral.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzátesszük a sárgájához. A lisztet és a kakaót rászitáljuk, és óvatosan összekeverjük.
  4. A tepsibe egyenletesen elsimítjuk a piskótatészát, és megsütjük. Tűpróba!
  5. Ha megsült, sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, alaposan megszórjuk porcukorral, és a sütőpapír segítségével lazán(!) feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
  6. A pudingport 4 kanál cukorral megfőzzük, nem túl sűrűre. Ha kész, hozzáöntjük a plusz 1 dl tejet, összekeverjük.
  7. A piskótatekercset kigöngyöljük, majd visszatekerjük, hogy rések legyenek a tekerések között.
  8. 1 cm vastagra felszeleteljük, és a tálka vagy fagyis poharakszéleire tesszük.
  9. Meglocsoljuk 2 evőkanál meggylével, megszórjuk meggyel.
  10. A pudingot eloszlatjuk a tálkákba úgy, hogy arésekbe is jusson (ha kell, kiskanál nyelével a rétegeket emelgessük meg, hogy közé menjen a krém). Ne várjuk meg, míg a puding kihűl, mert akkor nagyon sűrű lesz, melegen tegyük rá.A tetejére 1 szelet piskótát teszünk, picit belenyomjuk.
  11. A tejszínhabot keményre felverjük, nyomózacskóval a tálkák/poharak tetejére nyomjuk.
  12. A tetejét ízlés szerint díszítjük, kb. 1 óra hosszára tegyük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ez a poharas piskóta nálunk sosem elég. Az a baj, hogy eteti magát, könnyű és finom, egy szóval: ellenállhatatlan. Képtelen vagyok annyit csinálni, hogy azt mondja a családom, már nem kérek többet.:)) Igazából a bevált, de megszokott piskótatekercs "feldobott" változata, egy pici többletmunkával. De ugye a gyerekekért és a férjért mindent... :)) Ez az adag tál/pohár függvényeként 4-6 személynek elegendő. A piskóta sütésére figyeljetek oda, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi túrórudi

A Túró Rudi, avagy a csokoládémázzal bevont, klasszik túrós rolád igazi hungarikum, és kicsik-nagyok kedvence. Sajnos, mint minden más, ez is egyre drágább az emelkedő árak miatt, de a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!